Universiteit Leiden

nl en

Kunst en cultuur

48 Hour Project

Datum
vrijdag 7 mei 2021 - zondag 9 mei 2021
Locatie
Online

Voor alle bachelor- en masterstudenten van de Universiteit Leiden organiseert de Honours Academy het 48 Hour Project, een unieke kans om je creativiteit de vrije loop te laten. Binnen twee dagen maak je samen met een medestudent een schilderij, lied, optreden of ander artistiek product. Na afloop komen alle deelnemers online bijeen om elkaars projecten te bewonderen. 

Aanmelding en selectie

Dit evenement is toegankelijk voor alle studenten aan de Universiteit Leiden, inclusief studenten van het Pre-University College. Aanmelden kan tot 30 april, 23:59.

Je kunt de voorkeur opgeven voor een partner met wie je de 48 Hour Challenge aan wilt gaan, maar let op: jullie moeten allebei het formulier invullen. Er geldt een maximum aantal deelnemers, dus wees er snel bij!

FAQ

Als je je aanmeldt verwachten we dat je aanwezig bent bij de openingsbijeenkomst (vrijdag 7 mei, 19:00 - 20:30, digitaal) en de slotbijeenkomst (zondag 9 mei, 19:00 - 20:30, digitaal). Daarnaast is het de bedoeling dat je je weekend zo veel mogelijk vrij maakt, zodat jullie het beste uit jezelf kunnen halen. 

Je kunt geheel online deelnemen aan dit evenement. De openingsbijeenkomst, slotbijeenkomst en koffiemomenten vinden digitaal plaats. In het aanmeldformulier geef je aan of je liever geheel online deelneemt, of fysiek afspreekt met je partner afspreekt (daarbij hou je je vanzelfsprekend aan de geldende coronamaatregelen, zoals anderhalve meter afstand bewaren). We zullen je altijd matchen met iemand die dezelfde voorkeur heeft als jij. Als je ervoor kiest om volledig online deel te nemen, betekent dat waarschijnlijk dat jij en je partner een digitaal kunstwerk maken. Wij zullen je programma’s, tips en inspiratie geven over het maken van digitale kunst, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken!

Jij en je partner zijn verantwoordelijk voor het verkrijgen van benodigde materialen voor jullie project (verf, papier, klei, etc.). We raden je aan om dingen die te gebruiken die je al hebt, en waar mogelijk te recyclen. Hier zullen we je tips over geven, en we zullen je ook wat adresjes voor betaalbare kunstbenodigheden geven.

Als jij en je partner na het evenement graag verder willen met je project, het uit willen breiden of het in hogere kwaliteit uit willen voeren, kunnen jullie een pitch insturen. Als we je pitch goedkeuren, kun je een klein bedrag ontvangen voor het kopen van materialen.

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Contact

Voor vragen over het 48 Hour Project kun je terecht bij de ambassadeur van het Honours College, Marjolijn van Raaij

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.