Universiteit Leiden

nl en

Alumni-activiteit

Webinar Diversiteit & inclusie - Jonge Alumni Netwerk

  • Monique Pennings
Datum
maandag 19 april 2021
Tijd
Locatie
Online

Diversiteit en inclusie binnen organisaties

Het onderwerp diversiteit en inclusie staat hoog op de agenda van veel organisaties en speelt een grote rol in het maatschappelijk debat. Hoewel vrijwel iedereen het erover eens is dat iedereen gelijke kansen zou moeten hebben, is de praktijk vaak weerbarstiger. Zo zien we in Nederland dat je kansen soms beperkt kunnen worden door je leeftijd, seksuele oriëntatie, levensfase, geslacht, uiterlijk of herkomst. Wist je bijvoorbeeld dat er in Nederland meer CEO’s zijn die Peter heten dan vrouwelijke CEO’s?

Los van de overtuiging dat iedereen gelijke kansen zou moeten hebben, heeft een diverse en inclusieve organisatie ook veel voordelen. Zo presteren medewerkers beter wanneer ze zich thuis voelen en er een veilige en open werksfeer is. Ook kan dit de creativiteit en inventiviteit bevorderen omdat iedereen vanuit zijn eigen achtergrond net iets andere oplossingen kan bedenken voor bestaande problemen.   

Als jonge alumni van de Universiteit Leiden komen wij op veel verschillende plekken terecht. Hier kunnen wij allemaal een belangrijke rol spelen door onze diverse achtergronden maar ook een motor zijn voor het aandrijven van een diverse en inclusieve werksfeer. Op maandagmiddag 19 april 2021 van 17.00-18.00 gaat Monique Pennings, Diversity and Inclusion Manager bij NN Group, hierover met ons in gesprek. Zij gaat onder andere in op de volgende vragen:

- Waarom is diversiteit en inclusie belangrijk voor een succesvol bedrijf?
- Wat kan een bedrijf doen om diversiteit en inclusie te bevorderen?
- Wat kan je zelf doen om een veilige en open werkomgeving te creëren?  

Ook is er ruimte voor vragen.

Wil jij graag meer weten over diversiteit en inclusie? Of heb jij een brandende vraag over dit thema die jij wilt stellen aan een expert in dit vakgebied? Meld je dan aan via de onderstaande link! Als je vooraf al vragen hebt dan kan je deze sturen naar jan@alumni.leidenuniv.nl.
 

Monique Pennings

Over Monique Pennings

De afgelopen 18 jaar heeft Monique Pennings ervaring opgedaan in de financiële sector, specifiek op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), sustainable investment, effective (venture) philantropy en diversiteit & inclusie. Ze werkt bij NN Group, een wereldwijde financiële dienstverlener met een sterke Europese basis. Binnen dit bedrijf heeft zij het maatschappelijke programma NN Future Matters opgezet, waarmee het bedrijf samen met goede doelen, NGO’s en sociaal ondernemers het financieel welzijn van jongeren in de vestigingslanden van NN bevordert. In 2020 is zij benoemd tot Diversity and Inslusion Manager en daarmee de leidende figuur om diversiteit en inclusie te bevorderen binnen NN Group. 

Aanmelden

Deze webinar is toegankelijk voor onlangs afgestudeerde jonge alumni (t/m 35 jaar) van de Universiteit Leiden.

Datum Maandag 19 april2021
Tijd 17.00 - 18.00 uur
Locatie Online (link krijg je de ochtend van het webinar)
Kosten Gratis
Aanmelden Schrijf je in via dit formulier
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.