Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Open Minded

eLaw Open Minded #4: 'Artificial Intelligence and Criminal Law'

Datum
maandag 19 april 2021
Tijd
Locatie
Online MS Teams

Tijdens de 4e Open Minded-sessie van dit academiejaar presenteert Beatrice Panattoni,onderzoeker aan de Universiteit van Verona, haar onderzoek:

De overgang van technologische automatisering naar kunstmatige autonomie brengt vele uitdagingen met zich mee voor het strafrecht. Noties als;verantwoordelijkheid en menselijke controle komen onder druk te staan door het functioneren van AI-systemen. Door artificiële intelligentie zal, naast cybercriminaliteit en computercriminaliteit, een nieuw soort misdaad de kop op steken: AI-criminaliteit.

Open Minded is een lezingenreeks georganiseerd door eLaw (het Centrum voor Recht en Digitale Technologie), waarin professionals die werkzaam zijn op het gebied van recht en digitale technologieën worden uitgenodigd om hun onderzoek, perspectieven of lopende werkzaamheden te presenteren.

Iedereen is van harte welkom. Stuur een e-mail naar n.d.vosters@law.leidenuniv.nl als u van plan bent aanwezig te zijn.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.