Universiteit Leiden

nl en

Congres/symposium

CDL lustrum symposium 'Excited state'

  • Prof. Dr. Martin Chalfie
  • Prof. Dr. Dirk Trauner
  • Prof. Dr. Nathalie Katsonis
  • Ewine van Dishoeck
Datum
donderdag 29 april 2021
Tijd
Locatie
Online (Hopin)

Volgens traditie organiseert het CCDL-lustrum Symposium hemisch Dispuut Leiden een symposium om haar 19e lustrum te vieren met ‘Excited State’ als overkoepelend thema. Tijdens deze dag is iedereen vrij geroosterd, om zo aanwezig te kunnen zijn bij dit symposium. Vijf jaar geleden, tijdens het 18e lustrum, werd dit symposium gegeven in het Gorlaeus en was het een gigantisch succes. Om vanzelfsprekende redenen zal het symposium dit jaar online gehouden worden, maar hierdoor wordt het symposium niet minder interessant. Integendeel! Doordat het symposium dit jaar online gehouden wordt, kunnen er sprekers komen die andere jaren veel te ver moesten reizen.

Zo zal Prof. Dr. Martin Chalfie van de Columbia University, die de Nobelprijs van de scheikunde in 2008 heeft gewonnen, vertellen over zijn onderzoek en ontwikkeling van het Green Fluorescent Protein (GFP). Verder zullen, Prof. Dr. Dirk Trauner van de New York University, Prof. Dr. Nathalie Katsonis van de Rijksuniversiteit Groningen en Prof. Dr. Ewine van Dishoeck van de Leiden Universiteit vertellen over hun onderzoek wat gerelateerd is aan Excited State.
Bekijk het programma

Het symposium zal gehouden worden op Hopin en zal op 29 april van 12:30 tot ongeveer 17:15 uur duren. Het symposium is volledig gratis, maar inschrijven in verplicht.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.