Universiteit Leiden

nl en

Alumni-activiteit | Lezing

Het Amerikaanse perspectief op de Space Race

Datum
woensdag 31 maart 2021
Tijd
Locatie
Online via MS Teams

“We choose to go to the Moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard.” 

Deze wereldberoemde woorden sprak J.F. Kennedy op 12 september 1962, middenin de Koude Oorlog. Hij zou de maanlanding zeven jaar later zelf niet meer meemaken, maar als ster aan de hemel heeft hij vast glunderend neergekeken op Neil Armstrongs eerste stap. Een typerend einde voor een decennium dat vol zat met pogingen letterlijk en figuurlijk naar de sterren te reiken. 

Space Race

Op 31 maart organiseert de Historische Studie Vereniging Leiden een digitale lezing voor alumni Geschiedenis over de befaamde Space Race, gegeven door diplomatiek historicus Giles Scott-Smith. Een diepere kijk op een van de meest iconische tweestrijden van de Koude Oorlog. De activiteit start om 20.30 uur en zal via Microsoft Teams te volgen zijn.

Aanmelden

Schrijf u nu snel in via deze link.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.