Congres/symposium

Uitreiking Scaligerpenning

vrijdag 29 januari 2021
Online

Henri Lenferink, burgemeester van Leiden, krijgt de Scaligerpenning uitgereikt door de rector magnificus van de Universiteit Leiden, Carel Stolker.

Unieke inzet voor stad en universiteit

De Raad van Decanen van de Universiteit Leiden kent de Scaligerpenning toe aan burgemeester Henri Lenferink van Leiden, vanwege de buitengewone wijze waarop hij zich sinds zijn aantreden in 2003 heeft ingespannen voor de Universiteit Leiden in haar relatie tot de stad Leiden, in de meest brede zin. De Leidse burgemeester is daarmee een voorbeeld geweest voor andere universiteitssteden in ons land en daarbuiten.

Programma uitreikingsceremonie

Tijdens de ceremonie geeft Rick Honings, die in juni 2020 werd benoemd tot Scaligerhoogleraar aan de Leidse universiteit, een korte toelichting op deze bijzondere penning. Ook geeft Ariadne Schmidt, bijzonder hoogleraar geschiedenis van de  stadscultuur, in het bijzonder van Leiden, een toelichting vanuit haar perspectief.

Over de Scaligerpenning

Sinds 2017 reikt de Universiteit Leiden de Scaligerpenning uit aan personen en organisaties die op unieke wijze de waarden waar universiteiten wereldwijd voor staan, hoog houden in hun onderwijs en onderzoek.