Alumni-activiteit

Angsten in het gezin

woensdag 27 januari 2021
Online

In dit alumni webinar Angsten in het Gezin van de reeks Over Ouderschap zal zich concentreren op het ontwikkelen van angsten bij kinderen in de context van het gezin.
Voor kinderen zijn hun ouders de belangrijkste bron van informatie over de gevaren van de wereld.  Deze informatie wordt al vanaf de vroege kindertijd doorgegeven door de ouders. De spreker van deze webinar, Cosima Nimphy, doet voor haar promotie onderzoek naar hoe ouders angsten doorgeven aan hun kinderen en de rol van beschermende factoren in deze overdracht van angst.

Tijdens deze webinar zullen we focussen op processen die een rol spelen bij het ontwikkelen van angsten bij kinderen en verder ingaan op de volgende vragen: ‘Hoe worden angsten bij kinderen gevormd door ouder-kind interacties? Kunnen de angststoornissen van ouders worden doorgegeven aan hun kinderen? Kunnen wij deze overdracht van angsten stoppen?’

Aan het einde van deze webinar presenteren we lopend onderzoek dat beoogt deze vragen verder te beantwoorden. Tevens is er gelegenheid om vragen te stellen.

Informatie en inschrijving

Datum Woensdag 27 januari 2021
Tijd 19.30 - 21.00 uur
Locatie Online
Kosten Geen
Inschrijving  Via deze link
Contact info@alumni.leidenuniv.nl

U ontvangt de inloglink naar het webinar op de 27e januari via e-mail.

Prof. dr. Bernet Elzinga

De sprekers

Bernet Elzinga verricht onderzoek naar de invloed van neurobiologische factoren van trauma en stress op cognitieve functies (met name het emotioneel geheugen). Dit betreft zowel fundamenteel onderzoek naar de effecten van stress bij niet-klinische groepen als onderzoek bij patienten met stress-gerelateerde stoornissen (waaronder PTSD). Zij verzorgt tevens onderwijs en begeleidt stages en scripties. Sinds 2014 is zij voorzitter van de Commissie Ethiek Psychologie.

Cosima Nimphy  begon met een NWO Veni grant van Dr. Evin Aktar in september 2019 haar PhD traject “Breaking the transmission of social anxiety from parents to children” samen met Dr. Evin Aktar, en haar co-promotoren Prof. Bernet Elzinga en Prof. Willem van der Does.

Drieluik Ouderschap
Naast dit tweede onderdeel van de drie webinars kan u zich ook inschrijven voor de webinars:
Ouderschap & Depressie
Opgroeien onder eenzelfde dak – Opvoedervaringen van broers en zussen en de relatie met psychisch welzijn in de (late) volwassenheid