Alumni-activiteit

Webinar filosofie in tijden van crisis - Jonge Alumni Netwerk

• Lammert Kamphuis
donderdag 17 december 2020

Filosofie voor een weergaloos leven (in tijden van crisis)

Voor het leven is er geen generale repetitie. Je hebt slechts één kans. Gelukkig zijn grote denkers je voorgegaan en kun je bij hen terecht voor wijze raad.

Filosoof Lammert Kamphuis onderzoekt al jaren bij bedrijven, op festivals, congressen en in workshops hoe filosofen ons kunnen bijstaan in het alledaagse leven. Geïnspireerd door al deze gesprekken schreef hij het boek ‘Filosofie voor een weergaloos leven’. Hiervan verscheen dit najaar de uitgebreide crisis-editie. Op donderdag 17 december om 17.00 geeft Lammert een lezing en neemt hij je mee langs de meest behulpzame inzichten.

Zo helpt Sextus je om rustig te blijven in tijden van crisis, Epicurus om van je knagende onrust af te komen en Diogenes om trouw te zijn aan jezelf. Maar ook minder gearriveerde denkers helpen je een handje: André Hazes daagt je uit om vrijer te worden en De Jeugd van Tegenwoordig steunt je in je verdriet.

Tijdens deze interactieve, digitale lezing word je uitgedaagd om zelf meteen aan de slag te gaan met inzichten en gedachte-experimenten, zodat je nieuwe perspectieven krijgt op je eigen leven. Laat je verrassen door deze toegankelijke manier van filosoferen en ga met een verfriste geest de feestdagen in!

Over Lammert Kamphuis

Lammert Kamphuis is een bekende filosoof, bestsellerauteur en spreker. Het is zijn missie om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe filosofie ze kan helpen in het dagelijkse leven. Lammert is een veelgevraagd spreker in het bedrijfsleven, sprak meerdere malen voor volle zalen op Lowlands, is hoofddocent bij The School of Life Amsterdam en huisfilosoof bij 5 Uur Live op RTL4. In 2018 kwam ‘Filosofie voor een weergaloos leven’ (De Bezige Bij) uit en werd al snel een bestseller. De vertaalrechten zijn inmiddels verkocht aan Duitsland, Zuid-Korea en Spanje. Nouveau noemde hem “een van de meest inspirerende sprekers van het moment.”
www.lammertkamphuis.nl

Aanmelden

Deze webinar is toegankelijk voor onlangs afgestudeerde jonge alumni (t/m 35 jaar) van de Universiteit Leiden.

Datum Donderdag 17 december 2020
Tijd 17.00 - 18.00 uur
Locatie Online (link krijg je na aanmelding)
Kosten Gratis