Congres/symposium

Scholenoverleg (online)

donderdag 3 december 2020
Kaltura Live Room
De juiste student op de juiste plek. Dat is het uitgangspunt van de samenwerking van de Universiteit Leiden en scholen voor voortgezet onderwijs. Vijf keer per jaar worden er bijeenkomsten voor scholen georganiseerd voor overleg, uitwisseling en cocreatie van nieuwe activiteiten om de aansluiting van vwo naar wo te verbeteren.

Onderwerpen

1. Uitwisseling effecten van COVID-19 op vo-scholen

2. Studiekeuze & voorlichtingsactiviteiten – door Frank Parlevliet
    Wat organiseert de Universiteit Leiden online om scholieren te helpen bij hun studiekeuze? Hoe beleven scholieren tegenwoordig hun online zoektocht naar een juiste studiekeuze? Welke vormen vinden ze wenselijk en waar is behoefte aan? Wat verwachten scholen en decanen van een universiteit op het gebied van online voorlichting?

3. Aangepaste selectie voor Geneeskunde en Biomedische wetenschappen in het LUMC– door Eline Dubois
    In verband met de coronapandemie zijn de selecties voor beide opleidingen coronaproof gemaakt. Er worden geen 5 vwo-overgangscijfers meer gebruikt, maar 6 vwo-SE-cijfers op peildatum 15 januari 2021. Verder zijn alle fysieke instrumenten (onderwijsdag en gesprekken) vervangen door testen op de computer die de kandidaat vanuit huis zal maken.

4. Onderwijsinrichting in COVID-19-tijd
    bij de Faculteit Rechtsgeleerdheid door Mignon de Lange
    en bij de Faculteit Geesteswetenschappen door Aya Ezawa

Dr. Aya Ezawa, universitair docent bij Japanstudies en diversity officer van de universiteit, zal zowel haar ervaring als docent van een groot hoorcollege in coronatijd als ook inzichten in de vraagstukken rondom studentenwelzijn en studiesucces in coronatijd delen. Welke mogelijkheden bestaan er om interactie te bevorderen in een groot hoorcollege? Hoe breng je studenten met elkaar in gesprek? Welke uitdagingen ervaren studenten in tijden van corona op het gebied van toegankelijkheid, hun welzijn en het studeren op afstand?

5. Mentale ondersteuning studenten – door Willemijn Nieuwenhuijs (hoofd Student Support Services)
    De universiteit heeft naast het aanleren van kennis en vaardigheden ook een taak in het bewaken en bevorderen van het (mentale) welzijn van de student. Er ligt ook een verantwoordelijkheid bij de (nu volwassen) student zelf voor zijn/haar welzijn.  Hoe sluit dit aan bij de verwachting van scholieren die de overstap maken naar het wetenschappelijk onderwijs? Wat zijn de thema’s die spelen op het vwo waar we op kunnen anticiperen?

Meer informatie en aanmelden

Vul dit formulier in om u aan te melden en u ontvangt binnenkort meer informatie over de bijeenkomst en de link naar Kaltura Live Room.

aanmelden

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte worden gebracht van de volgende scholenoverleggen/decanenbijeenkomsten?
Meld u zich dan aan voor de nieuwsbrief.

Vragen?

Heeft u vragen over deze online bijeenkomst, stuur dan een e-mail naar aansluiting@iclon.leidenuniv.nl