Live webinar en Q&A - Leiden Legal Technologies Program

dinsdag 8 december 2020
Online

De praktijk georiënteerde opleiding Legal Technologies is gericht op het kunnen omgaan met juridisch-technologische vraagstukken. Bent u een senior professional binnen de publieke of private sector en loopt u aan tegen juridisch-technologische vraagstukken? Wilt u in staat zijn hier mee om te kunnen gaan, en anderen in te kunnen aansturen? Dan is het Leiden Legal Technologies Program wat voor u!

Op dinsdag 8 december 2020 organiseren we een online webinar. Kon u er niet bij zijn? Bekijk de FAQ en vraag de opname op.

Drs. Inge Bryan

Partner Cyber Risk Services, Deloitte

Drs. Inge Bryan

"Met het toenemend datavolume, neemt de complexiteit van alles toe. Het vak van jurist verschuift van zaken beoordelen, naar context en systemen beoordelen. De jurist moet leren de digitale maatschappij mede vorm te geven door haar een goede juridisch basis mee te geven."

Programma

15:30 uur:  Welkom en presentatie door Professor Jaap van den Herik en Professor Jan Scholtes

15:50 uur: Q&A

Over het Leiden Legal Technologies Program

De Universiteit Leiden heeft in samenwerking met het Ministerie van J&V en de Gemeente Den Haag een Leiden Legal Technologies Programma ontwikkeld. Het gaat over technologische ontwikkelingen en de verregaande digitalisering van de maatschappij. Deze ontwikkeling leidt tot disruptie binnen het juridische domein. De enorme hoeveelheid data is vandaag de dag een realiteit waar de jurist van de toekomst niet omheen kan.

De opleiding biedt academische kennis en praktische inzichten in juridisch-technologische ontwikkelingen in het beleids-, bestuurlijke en juridische domein. De Legal Technologies worden behandeld vanuit het perspectief van herkenbare juridische toepassingen. Hierbij worden ook de kracht, beperkingen, gevoeligheden en ethische aspecten van technologie behandeld. Daarnaast wordt ingegaan op de maatschappelijke eisen en implicaties van technologie. Kortom, na het volgen van deze cursus kunt u ontwikkelaars van Legal Technologies adequaat te woord staan bij het borgen van juridische verdedigbaarheid, transparantie, wetgeving, en maatschappelijke normen en waarden. De opleiding start op 22 januari 2021, de inschrijving is reeds gestart. Heeft u interesse, neem dan contact met ons op via: legaltechnologies@fgga.leidenuniv.nl

Als u meer wilt weten, kijk op de website of bekijk de brochure.

Bekijk de FAQ