Universiteit Leiden

nl en

Kunst en cultuur | Concert

Concert The Speed of Silence

Datum
vrijdag 11 december 2020
Tijd
Toelichting
Twee concerten: 17:30 & 19:30
Locatie
TV04 Art Gallery
Toernooiveld 4
Den Haag
Deze concerten worden gesteund door een subsidie van het Cultuurmakers Fonds

Ned McGowan (fluitist en componist) en Guy Livingston (pianist en radiomaker) brengen hun artistieke interesses samen in een innovatieve, interactieve voorstelling die livemuziek combineert met een dia- en filmvoorstelling, lezing en interactie met het publiek.
 

De enigszins academische multimediale lezing is een lichtvoetige en boeiende presentatie met publieksparticipatie waarin het aspect tijd, en dan vooral de door de luisteraar waargenomen gevoel van tijdsduur, het uitgangspunt vormt. […] Gecomponeerde muziek en improvisaties op de dwarsfluit en keyboards maken duidelijk dat complexiteit van invloed is op tijdservaring…muzikaal is het optreden een verhelderende ervaring.”

—Ken Vos, recensie [Leidse Dagblad, 24 februari 2020]


McGowan en Livingston doen – naast hun bestaan als kunstenaars – artistiek onderzoek (PhD) aan de Universiteit Leiden. Ned McGowan onderzoekt het fenomeen snelheid in muziek, vanuit een uitvoerende en compositorische invalshoek. Guy Livingston onderzoekt stilte en de vele aspecten ervan, vooral in hedendaagse muziek en architectuur, en maakt daarnaast een serie podcasts over dit onderwerp.
 
Meer informatie lees je hier 

>>> Er vinden twee concerten plaats: 17:30 en 19:30 !

 
 

Reserveer een kaartje voor de komende concerten!

11 december - Den Haag
TV04 Art Gallery
Toernooiveld 4
twee concerten: 17:30 & 19:30
€15
 
13 december - Amsterdam
Maarten Lutherkerk
Dintelstraat 134
twee concerten: 15:00 & 17:00
€15
 
20 december- Schagen
Grote Kerk
Markt 23a, Schagen
15:00
Ticket: donatie
 
7 februari - Amsterdam
Salon Ijzerstaven
Bickersgracht 10​
twee concerten: 14:30 & 16:30
Ticket: donatie

performing at Studio “The Bug”, in the former US embassy of The Hague. photo by Matilda Arvidsson
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.