Universiteit Leiden

nl en

Wedstrijd

Online Taalkundeolympiade 2021

Datum
zaterdag 23 januari 2021
Tijd
Locatie
Online

Dit jaar wordt de Taalkundeolympiade voor de 21e keer georganiseerd door de Honours Academy en de Centre for Linguistics van de Universiteit Leiden. De Taalkundeolympiade is bedoeld voor leerlingen uit 4, 5 en 6 vwo die geïnteresseerd zijn in taal en logica. De deelnemers krijgen opgaven over de meest uiteenlopende oude en moderne talen en schriftsoorten.

De opgaven zijn gemaakt door taalwetenschappers en docenten van allerlei andere taal- en cultuurstudies in samenwerking met hun studenten. Kennis van de taal is niet nodig; vwo-leerlingen die het leuk vinden om met talen bezig te zijn en ook houden van wiskunde, maken allemaal kans op leuke prijzen.

Aanmelden

Leerlingen kunnen zich aanmelden via het formulier op de website. De deadline voor aanmelden voor de eerste voorronde is vrijdag 27 november 2020. Voor de leerlingen die de eerste voorronde hebben gemist, bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan de tweede voorronde begin januari.

In tegenstelling tot voorgaande jaren is de olympiade dit jaar online. Meer informatie over de vormgeving hiervan en over de voorronde vindt u op de website.

Meer informatie
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.