Universiteit Leiden

nl en

Cursus | Training

Rechtbanktraining voor Deskundigen en Getuigen

Datum
maandag 9 november 2020
Locatie
Gerechtshof
Den Haag

Wat wordt er gevraagd van getuigen en deskundigen die optreden in een strafzaak? Het Centre for Professional Learning gaat in op deze vraag met een rechtbanktraining. Deze training is speciaal ontwikkeld voor mensen die gelden als expert in een bepaald vakgebied en ooit gehoord kunnen worden als deskundige of getuige in strafzaken.

De rechtbanktraining heeft als doel kennis te bieden over de rol van een deskundige en getuige in strafzaken en de benadering van expertise binnen dat kader. In een rechtbanksimulatie ervaren en oefenen deelnemers hoe het is om als getuige of deskundige op te treden in een strafzaak. Beschouwd vanuit verschillende belangen en perspectieven van een rechter, officier van justitie en advocaat.

De training beslaat één dag en is opgebouwd uit een lezing, introductie van casuïstiek, en een rechtbanksimulatie. De leergang vindt plaats op locatie bij het Gerechtshof in Den Haag.

Meer informatie over deze training

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.