Universiteit Leiden

nl en

Cursus

Public Affairs Programma: Pakket PA-Tools en -Skills

Datum
maandag 30 november 2020 - dinsdag 15 december 2020
Locatie
Schouwburgstraat
Schouwburgstraat 2
2511 VA Den Haag

Omschrijving

Public Affairs is een persoonlijk gericht vak. De juiste instrumenten kunnen heel behulpzaam zijn, als ze wel op de juiste manier worden ingezet en gebruikt. Dit hangt eveneens samen met je persoonlijkheid en je persoonlijke vaardigheden. In dit pakket bieden wij een uitbreiding van uw PA-tools en een aanscherping van uw persoonlijke skills. De groepsgrootte is maximaal 14 personen.

Module 1: PA-Tools

In deze module leert u een goede PA-strategie op te zetten. In heldere stappen gaat u aan de slag met een eigen strategie en welke onderdelen daarbij van belang zijn. Ook zullen we dieper ingaan op de thematiek van lobby-methoden en -technieken en deze al dan niet te gebruiken. We besteden eveneens aandacht aan het goed op schrift zetten van je lobbyboodschap. Je gebruikt daarbij je eigen teksten en streven naar begrijpelijke, correcte en vooral aanvaardbare lobbyteksten.

Module 2: PA-Skills

Een belangrijk aspect bij lobbyen is overtuigingskracht. Tijdens deze module besteden we aandacht aan de overtuigende mondelinge communicatie binnen Public Affairs. Tijdens een intensieve sessie worden de belangrijkste aspecten van politiek bestuurlijke argumentatie behandeld. Naast overtuigen is een belangrijke vaardigheid van de pa-professional om goed lobbygesprekken te kunnen voeren. Wat zijn de do’s en dont’s?  En hoe zet je hierbij je overtuigings-skills zo goed mogelijk in? Aan de hand van een eigen casus oefent u het lobbygesprek waarbij we een professioneel trainingsacteur inzetten als gesprekspartner.

Meer informatie

Voor meer informatie klik hier.

Meer informatie over het Pakket PA-Tools en -Skills

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.