Online boekensalon De wraak van Diponegoro

donderdag 19 november 2020
De boekensalon wordt online uitgezonden via de website van de UBL
Livestream

Op donderdag 19 november is auteur en historicus Martin Bossenbroek te gast in de online boekensalon van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) en uitgeverij Athenaeum. Gert Oostindie, directeur van het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV), interviewt Bossenbroek over zijn nieuwe boek De wraak van Diponegoro. In zijn boek vertelt Bossenbroek het grote verhaal van Nederlands-Indië, zoals dat werd beleefd door de hoofdrolspelers in beide kampen. Tijdens de boekensalon wordt de digitale tentoonstelling De wraak van Diponegoro met een aantal topstukken uit de Leidse collecties geopend, waaronder de transcriptie van Diponegoro’s memoires, ingeschreven op het Memory of the World Register van de Unesco.

Deelnemen boekensalon

De online boekensalon op donderdag 19 november begint om 19.30 uur en is te volgen via deze pagina. Aanmelden voor de boekensalon is niet nodig. De digitale inloop is vanaf 19.20 uur.

Programma

Kurt De Belder, Bibliothecaris van de Universiteit en directeur Universitaire Bibliotheken Leiden, heet u van harte welkom.

Gert Oostindie, directeur van het KITLV, interviewt Martin Bossenbroek over zijn nieuwe boek De wraak van Diponegoro.

Het eerste exemplaar van het boek De wraak van Diponegoro wordt door Martin Bossenbroek aangeboden aan Fery Iswandy, Minister Counsellor for information and socio-cultural affairs van de ambassade van de Republiek Indonesië en aan Ben Bot, voormalig minister van Buitenlandse Zaken. Hiermee wordt de online tentoonstelling Diponegoro geopend.