Universiteit Leiden

nl en

Alumni-activiteit

Jonge Alumni Dag 2020

  • Diverse sprekers
Datum
vrijdag 27 november 2020
Tijd
Locatie
Online

JAN-dag 2020

Op vrijdag 27 november 2020 is het tijd voor de jaarlijkse Jonge Alumni Dag van de Universiteit Leiden. Dit jaar zal deze dag geheel online plaatsvinden. We hebben  ervoor gezorgd dat er een zo divers mogelijk programma voor je klaarstaat, waarbij je kunt kiezen uit diverse workshops en lezingen.

Sophie Frankenmolen

De JAN-dag wordt begeleid door niemand minder dan Sophie Frankenmolen (1990). Sophie studeerde Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie in Leiden en behaalde een master journalistiek. Tijdens haar studententijd was ze voorzitter van studievereniging Itiwana en was Odessa haar lievelingskroeg. Ze is werkzaam als programmamaker en was als presentator te zien in onder meer Rambam, talkshow Na Het Nieuws en bij National Geographic. Daarnaast is ze de vaste presentator van Universiteit van Nederland en werkt als maker voor diverse programma's. 

Aanmelden

Wil jij deelnemen aan de online JAN-dag? Inschrijven kan via deze link. Voor deelname aan deze leerzame middag vragen we een bijdrage van €5,-. Met deze bijdrage kunnen we een podium bieden aan onderstaande interessante sprekers.

Het programma

Het programma van de JAN-dag bestaat uit twee rondes. Binnen deze rondes heb je de keuze uit een interessante lezing of een interactieve workshop. Klik op onderstaande items om meer over de lezing of workshop te lezen.

Na de workshop of de lezing is het tijd voor een pauze. Tijdens deze pauze kan je even lekker wat te drinken voor jezelf pakken of kan je meedoen aan een lichte ontspannende kantoor workout verzorgd door Fayola Antonius. Fayola heeft al jaren ervaring als zumba-instructrice en weet jou als geen ander te motiveren. En no worries; je camera blijft uit, dus niemand ziet hoe niet-lenig je bent;)

Marlou Schrover

Marlou Schrover is hoogleraar Migratiegeschiedenis bij de Universiteit Leiden. Haar lezing zal gaan over racisme. 'Ontkennen van racisme, is de kern van racisme,' zegt Marlou. Haar lezing gaat over reacties in het verleden op rellen (denk aan BLM) die racistisch kunnen worden geduid, maar waarbij dat racistische element wordt gebagatelliseerd  of ontkend. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.