Universiteit Leiden

nl en

Nieuwe datum: Gastcollege Minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten

Datum
donderdag 11 maart 2021
Tijd
Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Zaal
Online

Op donderdag 11 maart geeft Minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten een gastcollege over haar ministerschap tot nu toe en over de koers die Defensie vaart.

De Koninklijke Vereniging ter Beoefening van de Krijgswetenschap (KVBK) en de Universiteit Leiden organiseren samen dit interactieve evenement voor studenten, de leden van de vereniging en andere belangstellenden.

Vanuit de Haagse Campus van de universiteit blikt Bijleveld in een korte inleiding terug op bijna vier jaar ministerschap en kijkt ze vooruit naar de toekomst van Defensie en de krijgsmacht. De recent verschenen Defensievisie 2035 'Vechten voor een veilige toekomst' biedt hier een aanzet toe. Na de inleiding is er voor alle deelnemers uitgebreid gelegenheid om de minister via de chat van de livestream vragen te stellen. 

Convenant

Ter afsluiting van het college ondertekenen het Institute of Security & Global Affairs van de universiteit en de Faculteit Militaire Wetenschappen van de Nederlandse Defensie Academie een convenant, dat de formele start markeert van verdere samenwerking op het gebied van onderwijs en onderzoek.

Meld je hier aan voor het online college en stel alvast je vraag!

Contact: communicatie@fgga.leidenuniv.nl 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.