Cancelled: Gastcollege Minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten

Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
2.01 & online

Op maandag 16 november geeft Minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten een gastcollege over haar ministerschap tot nu toe en over de koers die Defensie vaart.

De Koninklijke Vereniging ter Beoefening van de Krijgswetenschap (KVBK) en de Universiteit Leiden organiseren samen dit interactieve evenement voor studenten, de leden van de vereniging en andere belangstellenden.

Vanuit de Haagse Campus van de universiteit blikt Bijleveld in een korte inleiding terug op bijna vier jaar ministerschap en kijkt ze vooruit naar de toekomst van Defensie en de krijgsmacht. De recent verschenen Defensievisie 2035 'Vechten voor een veilige toekomst' biedt hier een aanzet toe. Na de inleiding is er voor alle deelnemers uitgebreid gelegenheid om de minister via de chat van de livestream of vanuit het auditorium te bevragen.

Update (5-11): Je kunt je niet meer aanmelden voor de zaal.

Convenant

Ter afsluiting van het college ondertekenen het Institute of Security & Global Affairs van de universiteit en de Faculteit Militaire Wetenschappen van de Nederlandse Defensie Academie een convenant, dat de formele start markeert van verdere samenwerking op het gebied van onderwijs en onderzoek.

Aanmelden

Het college is 16 november via deze link  te volgen (via deze link kan je het college ook later terugkijken).

Contact: communicatie@fgga.leidenuniv.nl