Universiteit Leiden

nl en

P.J. Bloklezing

De Gazette de Leyde en Johan Luzac

  • Peter van Dijk
Datum
donderdag 5 november 2020
Tijd
Locatie
Online

Peter van Dijk, oud-hoofdredacteur van het Algemeen Dagblad en voormalig correspondent van NRC Handelsblad in Parijs, spreekt over zijn boek De beste krant van Europa, dat in 2018 bij Amsterdam University Press verscheen.

In de 18e eeuw probeerde de in het Frans geschreven Gazette de Leyde zo feitelijk en onbevangen mogelijk verslag te doen van de nationale en internationale actualiteit. De grote man van de Gazette was Johan Luzac, een intellectuele veelvraat, advocaat, hoogleraar klassieke talen en geschiedenis. Hij gaf de krant zijn indrukwekkende reputatie.

Meer informatie over de lezing

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.