Universiteit Leiden

nl en

Cursus | Training

Cursus Ontwikkelingen rondom Rechts-Extremisme

Datum
woensdag 4 november 2020 - vrijdag 6 november 2020
Locatie
SBS
Schouwburgstraat 2
2511 VA Den Haag

Ontwikkelingen in Nederland en buitenland

In de afgelopen jaren is er een grotere manifestatie te zien van extreemrechtse denkbeelden en incidenten in Nederland. Waar het gedachtegoed decennialang gekenmerkt werd door een neonazistisch, fascistisch en antisemitisch gedachtegoed, lijkt de dynamiek en het geheel van verschijningsvormen hiervan de afgelopen jaren te veranderen.

In de training ‘Rechts-extremisme’ wordt een overzicht gegeven van de ontwikkelingen rondom rechts-extremisme in de afgelopen decennia en wordt ingegaan op de (gewelds)dreiging die hiervan uitgaat. Gedurende de cursus gaan deelnemers aan de hand van casussen aan de slag met vragen omtrent herkennen en duiden van signalen van rechts-extremisme, de dilemma’s en uitdagingen en gaan zij met experts en elkaar in gesprek over de effectiviteit van hun mogelijke interventies.

Meer informatie over deze cursus

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.