Cleveringa-lezing 2020

donderdag 26 november 2020
Online

De Cleveringa-lezing is een langlopende lezingenreeks in Nederland. De jaarlijkse lezing handelt over thema's als recht en vrijheid en is genoemd naar de rechtsgeleerde Rudolph Pabus Cleveringa (1894-1980).

Met de lezing wil de Universiteit Leiden de toespraak herdenken die Cleveringa als decaan van de Leidse rechtenfaculteit op 26 november 1940 hield uit protest tegen het ontslag van de joodse medewerkers van de universiteit, met name dat van hoogleraar Eduard Meijers (1880-1954).

Dit jaar zal de lezing gehouden worden door Erwin Muller, decaan van de Faculteit Governance and Global Affairs, en Koen Caminada, Vice-decaan Faculteit Governance and Global Affairs. Ook Nana Salim zal als studentspreker aan het woord komen. De lezing is op 26 november vanaf 19:30 online te volgen via deze link.

Muller en Caminada zullen in de lezing onder andere toelichten hoe Leiden University The Hague in zet op multidisciplinaire maatschappijwetenschappen én de kinderen van de stad.