Alumni-activiteit | Lezing

Albert Verwey-lezing door Bibi Dumon Tak: 'Wipneus en zijn schimmelige vriendje Pim'

• Bibi Dumon Tak
woensdag 23 juni 2021
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Lipsius 019

In het collegejaar 2020-2021 is Bibi Dumon Tak gastschrijver aan de Universiteit Leiden. Vast onderdeel van het gastschrijverschap is de jaarlijkse Albert Verwey-lezing. De lezing vindt normaal gesproken in november plaats, maar is dit jaar uitgesteld vanwege corona. Deze lezing vindt op 23 juni plaats met beperkt publiek op locatie, en is online te volgen via een livestream, zie de link onderaan dit bericht.

Over de lezing

Bibi Dumon Tak maakt zich boos. Woedend zelfs. Als gelauwerd auteur, maar ook als lezer van jeugdliteratuur kan ze niet aanzien hoe jonge lezers worden afgescheept met stoffige boeken en saaie methoden. In haar Verwey-lezing zal ze een lans breken voor 'onveilig' leren lezen, voor de jongste, actuele jeugdliteratuur, en voor een definitieve afrekening met Wipneus en Pim.

Podcast

Er wordt een podcast van de lezing gemaakt. Deze is vanaf zaterdag 26 juni te beluisteren via De Grote Vriendelijke Podcast, de eerste Nederlandse podcast over jeugdliteratuur.

Bibi Dumon Tak