Universiteit Leiden

nl en

Alumni-activiteit

Webinar Amerikaanse verkiezingen - Jonge Alumni Netwerk

  • Sara Polak, Docent American Studies
Datum
donderdag 29 oktober 2020
Tijd
Locatie
Online

Het Amerikaanse verkiezingssysteem is oud en in sommige opzichten slecht ingericht op de huidige omstandigheden in de VS. Bewijzen daarvan zien we dagelijks in het nieuws. Maar hoe werkt het systeem met kiesmannen en ‘checks and balances’ nu precies? Wat zijn de problemen van het systeem en van de huidige situatie, en hoe gaan de beide presidentskandidaten hier mee om?

Sara Polak is universitair docent American Studies in Leiden met een focus op Amerikaanse cultuur, geschiedenis en politiek, en in het bijzonder ‘Presidenten en hun Media’. In deze lezing gaat ze in op de gezondheid van het politieke systeem in brede zin en specifiek op de vraag hoe de beide kandidaten omgaan met hun eigen imago in relatie tot ziekte en gezondheid.

De webinar is gratis te volgen voor jonge alumni van de Universiteit Leiden en vindt plaats op donderdag 29 oktober van 17.00 tot 18.00 uur. Aanmelden kan via dit formulier.

Aanmelden

Deze webinar is toegankelijk voor onlangs afgestudeerde jonge alumni (t/m 35 jaar) van de Universiteit Leiden.

Datum Donderdag 29 oktober 2020
Tijd 17.00 - 18.00 uur
Locatie Online (link krijg je na aanmelding)
Kosten Gratis
Aanmelden Schrijf je in via dit formulier
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.