Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Online NGL-lezing

Van stress naar succes: hoe actinobacteriën gebruikmaken van een celwandloos bestaan

Datum
donderdag 29 oktober 2020
Tijd
Locatie
Virtuele collegezaal NGL

Actinomyceten, draadvormige bacteriën die in de grond voorkomen en antibiotica produceren, maken cellen die geen celwand meer hebben onder invloed van osmotische stress. Het zou kunnen verklaren hoe ziekteverwekkende bacteriën zich in ons lichaam kunnen schuilhouden voor ons immuunsysteem.

In deze lezing zal Universitair Hoofddocent Dennis Claessen uitleggen hoe dit in zijn werking gaat en welke implicaties dit heeft.

Kijk de lezing

Natuurwetenschappelijk Gezelschap Leiden in tijden van Corona

Speciaal voor zijn 150-jarige bestaan organiseert het NGL elke twee weken korte, hoogwaardige online lezingen waarin Leidse wetenschappers vanuit hun eigen expertise vertellen over aspecten van de coronacrisis. Daarnaast vindt er zowel in oktober als november een reguliere natuurwetenschappelijke lezing (online) plaats. Sluit dus elke twee weken op donderdagavond om 19:45 aan in de (virtuele) collegezaal van het NGL!

Meer informatie
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.