Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Open Minded

eLaw Open Minded #1 "Profiling Consumers Through Big Data Analytics: The Interplay Between the GDPR and the Unfair Commercial Practices Directive"

Datum
vrijdag 30 oktober 2020
Tijd
Locatie
Online MS TEAMS

Op vrijdag 30 oktober van 13:00 – 14:00 zal de eerste Open Minded-sessie van dit jaar plaatsvinden. Tijdens deze sessie – welke zal plaatvinden via MS Teams – presenteert Maja Nisevic, een Marie Sklodowska-Curie Early Researcher aan de Universiteit van Verona, haar onderzoek: Profiling Consumers Through Big Data Analytics: The Interplay Between the GDPR and the Unfair Commercial Practices Directive.

Nu wij aan de vooravond van het Big Data tijdperk staan, is het de vraag of het huidige Europese juridische raamwerk hiervoor toereikend is. Deze presentatie bespreekt het profileren van consumenten door middel van Big Data analytics aan de hand van de General Data Protection Regulation (GDPR) en de Unfair Commercial Practices Directive. Bijzondere aandacht gaat hierbij uit naar artikel 22 GDPR en jurisprudentie omtrent de Unfair Commercial Practices Directive.

Open Minded is een lezingenreeks georganiseerd door eLaw (het Centrum voor Recht en Digitale Technologie), waarin professionals die werkzaam zijn op het gebied van recht en digitale technologieën worden uitgenodigd om hun onderzoek, perspectieven of lopende werkzaamheden te presenteren.
 
Iedereen is van harte welkom. Voor aanmelden graag e-mailen naar a.m.sears@law.leidenuniv.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.