Training Storytelling - Online

Schouwburgstraat
Schouwburgstraat 2
2511 VA Den Haag

Meer impact met je speech, presentatie of in vergaderingen

Wil jij mensen raken, inspireren of motiveren, maar merk je dat je dat doel met jouw (inhoudelijke) verhaal niet altijd bereikt? Voel je je bij de inhoud van je verhaal senang, maar wil je het  aansprekender leren vertellen? Met meer contact met je toehoorders? Dan is het goed te weten dat een publiek naar je laten luisteren meer vraagt dan kloppende feiten. Ontdek de kracht van een goed gekozen persoonlijk verhaal. Leer hoe je met plezier op een andere manier kunt presenteren.

De kracht van een verhaal

Met een passend verhaal breng je iets teweeg bij een ander. Verhalen verbinden en geven betekenis. Ze doen bij de toehoorder een beroep op hun eigen verbeeldingskracht en creëren ruimte om te luisteren naar (nieuwe) oplossingen en invalshoeken. Oftewel: ze zetten de ander aan tot luisteren.
Het mooie is: iedereen heeft een verhaal. Ook jij hebt een schat aan verhalen in je, die je kunt gebruiken. Je hoeft ze alleen maar te vinden.

Maar hoe vind je verhalen? Op welke momenten vertel je ze? Hoe pas je ze toe in jouw dagelijkse praktijk, waarin je bijvoorbeeld een presentatie of speech geeft of jezelf zichtbaarder wil maken? Hoe koppel je ze aan jouw boodschap? En hoe breng je een verhaal zo impactvol mogelijk?

Data en locatie

Wanneer:
- fysieke start (dagdeel): woensdag 7 oktober (13.00-17.00 uur)
- 6 online sessies* (10.00-13.00 uur): 8, 27 oktober, 3, 10, 18 , 26 november
- fysieke afsluiting (dagdeel): 3 december (13.00-17.00 uur)

* afhankelijk van de omstandigheden rond Covid-19 wordt de verdeling online/offline aangepast.

Locatie:
- fysiek: bij goed weer op een nader te bepalen buitenlocatie in de buurt van Den Haag. Bij slecht weer op de locatie van de Universiteit Leiden in Den Haag
- online: via Microsoft Teams of Kaltura

Kosten: €1500 excl BTW

Docenten:

Hans Dekker en Suzanne Verhees

Meer informatie over de training Storytelling