Universiteit Leiden

nl en

Promotie

The Greek Political Publishing Field During the Long 1960s

Datum
dinsdag 22 september 2020
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Samenvatting

My PhD dissertation serves a dual purpose. It aims to produce a revised picture of the historical development of (left-wing and anarchist) political publishing in Greece during the 1960s and 1970s. At the same time, it seeks to extend the application of Pierre Bourdieu's field theory to this subject, the first time—at least as far as I am aware—this has ever been attempted. My main hypothesis is that a distinctive publishing field, which I label the political publishing field, emerged within the Greek publishing sphere during the long sixties.

Promotoren

  • Prof.dr. A.H. van der Weel
  • Prof. dr. M.M. van der Linden (UvA)

Proefschriften

Proefschriften van Leidse promovendi zijn na de promotie digitaal beschikbaar via het Leids Repositorium. De proefschriften op deze site zijn vrij toegankelijk. Alleen in sommige gevallen rust er een tijdelijk embargo op een proefschrift en wordt het proefschrift pas later volledig beschikbaar gesteld.

Persvragen

Maarten Muns, adviseur wetenschapscommunicatie Universiteit Leiden
m.a.muns@bb.leidenuniv.nl
071 527 3282

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.