Universiteit Leiden

nl en

Lancering Nationaal Actieplan Diversiteit en Inclusie

Datum
dinsdag 1 september 2020
Tijd
Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag

Op 1 september presenteert Ingrid van Engelshoven,  minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het Nationaal Actieplan Diversiteit en Inclusie in het Onderwijs en Onderzoek. De presentatie vindt plaats op de Universiteit Leiden, Campus Den Haag. 

Het actieplan moet bijdragen aan een inclusieve, veilige en diverse leer- en werkomgeving waarin iedereen een kans krijgt zich te ontplooien. Daarnaast draagt het actieplan bij aan gelijke kansen voor studenten en onderzoekers en  de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. Ook is er oog voor de diversiteit van de inhoud van onderzoek.

Het actieplan is opgesteld na de Europese Gender Summit van vorig jaar oktober, in nauwe samenwerking met de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW), de Vereniging van Universiteiten (VSNU), het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren (LNVH), ECHO - Expertise Centrum Diversiteit en het LanDO (Landelijk Overleg Diversity Officers). 

Door de beperkingen vanwege het coronavirus zal dit evenement in aanwezigheid van een zeer beperkt aantal gasten plaatsvinden. Geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd om via een livestream mee te kijken. Iedereen die zich heeft aangemeld krijgt een aantal dagen van te voren de link om deel te nemen aan het evenement.

Aanmelden kan via deze link. Stuur een email naar events@cdh.leidenuniv.nl voor overige vragen.

Na het evenement zal er een filmpje van de speeches en de paneldiscussie online komen met Nederlandse/Engelse ondertiteling.

Voorlopig programma

  • 9.45: Welkomstwoord door Vice Rector Magnificus Hester Bijl
  • 9.50: Presentatie van het actieplan door Ingrid van Engelshoven
  • 10.00: Vooruitblik door de voorzitter van de adviescommissie actieplan diversiteit en inclusie 
  • 10.10: Panelgesprek
  • 10.40: Ondertekening van het actieplan
  • 10.45: Einde

Terugblik op de lancering (Nederlandse ondertiteling)

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.