Universiteit Leiden

nl en

Kunst en cultuur | Concert

Brahms Tweede Symfonie - De Nieuwe Philharmonie o.l.v. Johannes Leertouwer

Datum
zaterdag 19 september 2020
Tijd
Toelichting
Wil je naar zowel het Dubbelconcert van Brahms om 17.30 uur én de Tweede Symfonie om 20.15 uur? Dan krijg je 10% korting per kaart. Dit wordt vanzelf berekend in het winkelmandje.
Locatie
Leidse Schouwburg Stadsgehoorzaal
Breestraat 60
Leiden
Zaal
Stadsgehoorzaal

Voor de tweede keer op rij start het klassieke seizoen in de Stadsgehoorzaal met het Brahms-project van Johannes Leertouwer en de Nieuwe Philharmonie Utrecht. Leertouwer promoveert momenteel aan de Universiteit Leiden op een onderzoek naar de manier waarop Brahms’ symfonische muziek werd uitgevoerd. Wat ontdek je als je vergeten speeltechnieken uit zijn tijd gebruikt?

De Tweede Symfonie is haast een opera. Met een pastoraal thema bouwt Brahms behoedzaam op naar een uitbundige orkestratie, waarin we een vleugje Beethoven herkennen. Inmiddels weten we dat deze Brahms-uitvoeringen van Leertouwer en de Nieuwe Philharmonie Utrecht onvergelijkbaar zijn met enige andere. Deze concerten zijn bedoeld voor de Brahms-liefhebbers die alles al denken te hebben gehoord én voor de avonturiers die op zoek zijn naar iets nieuws.

Brahms Symfonie nr. 2 in D op. 73

 

Wil je naar zowel het Dubbelconcert van Brahms om 17.30 uur én de Tweede Symfonie om 20.15 uur? Dan krijg je 10% korting per kaart. Dit wordt vanzelf berekend in het winkelmandje.

Ticket en meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.