Universiteit Leiden

nl en

Kunst en cultuur | Concert

Brahms Dubbelconcert - De Nieuwe Philharmonie o.l.v. Leertouwer, Sato en Wispelwey

Datum
zaterdag 19 september 2020
Tijd
Toelichting
Wil je naar zowel het Dubbelconcert van Brahms om 17.30 uur én de Tweede Symfonie om 20.15 uur? Dan krijg je 10% korting per kaart. Dit wordt vanzelf berekend in het winkelmandje.
Locatie
Leidse Schouwburg Stadsgehoorzaal
Breestraat 60
Leiden
Zaal
Stadsgehoorzaal

Voor de tweede keer op rij start het klassieke seizoen in de Stadsgehoorzaal met het Brahms-project van Johannes Leertouwer en de Nieuwe Philharmonie Utrecht. Leertouwer promoveert momenteel aan de Universiteit Leiden op een onderzoek naar de manier waarop Brahms’ symfonische muziek werd uitgevoerd. Wat ontdek je als je vergeten speeltechnieken uit zijn tijd gebruikt?

Concert voor viool en cello in a op. 102 van Brahms ofwel het dubbelconcert barst uit zijn voegen, met virtuoze passages voor soloviool en solocello. En vergeet het orkest niet, verpakt in een groots concerto waarin het ene mooie thema het andere opvolgt en iedere maat klopt. Kortom: Brahms pur sang. Aan Pieter Wispelwey en Shunske Sato de uitdaging om de nieuwe interpretatie van Leertouwer eigen te maken.

Brahms Concert voor viool en cello in a op. 102

 

Wil je naar zowel het Dubbelconcert van Brahms om 17.30 uur én de Tweede Symfonie om 20.15 uur? Dan krijg je 10% korting per kaart. Dit wordt vanzelf berekend in het winkelmandje.

Tickets en meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.