Studievoorlichting | Introductiedag

Start je toekomst: introductiedag voor eerstegeneratiestudenten

zaterdag 4 juli 2020
Online

Ga je als eerste van je familie naar de universiteit? Een mooie en spannende nieuwe stap! Maar ook een duik in het onbekende.

Introductiedag voor eerstegeneratiestudenten
De Universiteit Leiden verwelkomt je graag met een speciaal online introductieprogramma. Hierin maak je kennis met de universiteit, met studeren, en met andere eerstegeneratiestudenten. Je krijgt alle informatie die je nodig hebt om je thuis te gaan voelen en succesvol te worden in deze voor jou nieuwe wereld. Daarnaast is er natuurlijk ook veel ruimte om vragen te stellen.

Ook voor ouders/verzorgers
Omdat het voor je ouders/verzorgers ook allemaal nieuw is, biedt het programma ook veel informatie speciaal voor hen. Zodat ze straks beter begrijpen wat jij gaat doen en meemaken, als je begint aan je universitaire studie. Je kunt dus samen met je ouder(s) deelnemen.

Wat het je nodig?
Deze bijeenkomst zal online plaatsvinden, je hebt een computer of laptop nodig met een internetverbinding die dag, precieze informatie volgt nog via de bevestigingsmail.

9.30-10.00

Wat kun je verwachten?
Hoe is een universiteit georganiseerd? Hoe werkt het met faculteiten, hoogleraren en docenten? Via een video zal Prof J. Mesman een introductie geven op dit thema. Vervolgens is er online een panel beschikbaar, bestaande uit studenten en medewerkers, dat jullie vragen kan beantwoorden.

10.00-11.00

Hoe ziet de ondersteuning aan de Universiteit eruit?
Wanneer kun je bij een studieadviseur terecht of bijvoorbeeld een mentor? Je krijgt een beeld van al de mogelijke ondersteuning aan de Universiteit Leiden. Daarnaast zullen studenten toelichten wat hun ervaringen zijn, de tips & tricks.

11.00-11.15 Pauze
11.15-12.15     Workshop ‘Beginnen met beginnen’ – voor aankomend studenten
Hoe ga je straks beginnen met studeren? Hoe pak je dat aan? Deze inspirerende workshop zal je meenemen om deze vragen voor jezelf te verduidelijken.
12.15-12.25

De introductieweken
Hoe gaat de introductie er straks uit zien, in deze bijzondere tijd?

12.25-12.30 Afronding

Het is niet meer mogelijk je voor deze dag aan te melden.

Voor vragen kun je mailen naar: startjetoekomst@sea.leidenuniv.nl