Universiteit Leiden

nl en

Alumni-activiteit

De publieke professional in de 21ste eeuw, Leiden Alumni Webinar

Datum
donderdag 11 juni 2020
Tijd
Locatie
Online

De publieke professional in de 21ste eeuw

Wat moet u als publieke professional kennen en kunnen om in de 21ste eeuw effectief te opereren; om, kort gezegd, een ‘21ste-eeuwse professional’ te worden?

Inschrijven

Het antwoord op deze vraag geeft Prof. Dr. Zeger van der Wal  tijdens het Leiden Alumni Webinar op 11 juni van 14.00-15.00 uur. 

Prof dr Zeger van der Wal is Bijzonder hoogleraar Bestuurskunde Universiteit Leiden en tevens academic director van het CPM Program en  verbonden aan het Centre for Professional Learning (CPL) van de universiteit.

Prof.dr. Zeger van der Wal, Bijzonder hoogleraar Bestuurskunde Universiteit Leiden
Prof.dr. Zeger van der Wal, Bijzonder hoogleraar Bestuurskunde Universiteit Leiden

Leren werken in een onvoorspelbare en complexere omgeving

Professionals in de (semi-)publieke sector werken in een omgeving die steeds complexer en meer onvoorspelbaar wordt. De huidige corona crisis laat dit bij uitstek zien. Dit vraagt om nieuwe kennis en competenties, maar biedt ook enorme kansen, aldus Van der Wal, Bijzonder hoogleraar Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden. 

De overheid nu is niet dezelfde overheid als een paar decennia geleden, en dat betekent dat de rol van de publieke professional in de 21ste eeuw ook aan het veranderen is. Dat heeft te maken met een aantal grote trends, die nu in een stroomversnelling zijn geraakt en elkaar versterken. De werkomgeving voor in (semi) publieke organisaties is in het huidige tijdsgewricht zonder meer lastig. Maar deze biedt ook heel veel kansen, meent Van de Wal, en het is zéker nog wel leuk om voor overheid te werken in de 21ste eeuw. ‘Als je gedreven wordt door de inhoud van je werk, door het oplossen van puzzels en vraagstukken om daarmee het land een stukje beter te maken – en dat geldt voor veel publieke professionals – dan motiveert deze omgeving je juist.’ Het gaat er vooral om de uitdagingen te zien als een kans. ‘Dan zijn er ontelbaar veel mogelijkheden om sneller, efficiënter en beter beleid en diensten te maken. De huidige crisis kan daar ook hernieuwde energie aan geven.'

Inhoud & doelgroep

In het webinar, gericht op (toekomstige) overheidsprofessionals die zichzelf of hun teams willen ontwikkelen, worden de grote trends en opgaven voor overheidsmanagers in de komende jaren besproken.

Wat moet een overheidsmanager kennen en kunnen om in de 21e eeuw succesvol te opereren, om een ‘21e-eeuwse overheidsmanager’ te worden? 

Inschrijven

U ontvangt enkele dagen voorafgaand aan het webinar van ons de link om in te loggen.

Datum Donderdag 11 juni 2020
Tijd 14.00-15.00 uur
Kosten Geen
Locatie Online
Aanmelding (verplicht)  U kunt zich hier inschrijven

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.