Universiteit Leiden

nl en

Congres/symposium

Veerstichting Symposium: Veertueel Verbonden

Datum
vrijdag 19 juni 2020
Tijd
Locatie
Online
Veersymposium Veertueel Verbonden

Wie is hier verantwoordelijk?

Ga jij nog op vliegvakantie? Kies je voor je gezin of voor extra werken? Moeten we vluchtelingen toelaten in Europa of juist niet? Dit zijn vragen die gaan over het nemen van je verantwoordelijkheid. Verantwoordelijkheid is het bewust kiezen om zorg te dragen voor iets of iemand en de consequenties van het doen of laten daarvan aanvaarden. Om die consequenties te kunnen aanvaarden is kennis over wat je kiest noodzakelijk. Echter is die keuze vaak niet zo zwart wit. We leven namelijk in een ontzettend complexe wereld. Daarbij wordt het bestaan op aarde door nieuwe ontwikkelingen, de oneindige toegang tot informatie en de steeds uitgebreidere connecties alleen maar complexer.

Je beseft je wat het nemen van je verantwoordelijkheid voor jou en je omgeving kan doen, maar toch neem je hem niet altijd. Vraagt verantwoordelijkheid zoals we het nu kennen te veel van ons, waardoor wij het soms maar laten gaan? Moeten we opnieuw uitvinden hoe we prioriteiten stellen? In de samenleving lopen privé, professioneel en publiek dwars door elkaar heen en dan zijn er ook nog verschillende bestuurlijke niveaus die richting proberen te geven aan hoe wij handelen. Is het vreemd dat we soms de easy way out kiezen en ons niet volledig overgeven aan onze verantwoordelijkheden? En als we dat doen, wie is hier dan verantwoordelijk?

Tijdens de eenenveertigste editie van de Veerstichting dagen we onszelf uit om een open gesprek aan te gaan. We gaan de confrontatie aan en zoeken naar de kansen die de vraag naar verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Een complexe wereld vraagt om een kritische blik op ons handelen. Wie is hier verantwoordelijk?

Veerstichting 2020: Veertueel Verbonden

Waar de Veerstichting staat voor de fysieke ontmoeting tussen verschillende generaties en zorg draagt voor de verbindingen tussen hen, zijn wij er ons zeer bewust van dat het fysieke aspect van deze verbinding op dit moment niet de juiste vorm is. Dit betekent niet dat we stoppen met inspireren, verbinden en bewegen, maar wel dat we hiervoor andere manieren voor moeten vinden. De Veerstichting blijft daarom Veertueel Verbonden.
 
Op vrijdag 19 juni om 16:00 uur vindt ons online evenement Veertueel Verbonden plaats. Deze middag zal je ondergedompeld worden in ons thema ‘Wie is hier verantwoordelijk?’ Een vraag waar je juíst nu dagelijks nog meer mee geconfronteerd wordt. Het programma bestaat uit gesprekken met interessante sprekers, indrukwekkende performances en verrassende interactiemomenten. Dit jaar is het event van de Veerstichting dus online, gratis en voor iedereen toegankelijk. Grijp jij de kans om vanuit huis die ene scherpe vraag aan de spreker te stellen? Blijf jij dit jaar Veertueel Verbonden met de Veerstichting?
Meld je dan nu aan!

Wie is hier verantwoordelijk?

Het online event van de Veerstichting, 19 juni om 16u

Aanmelden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.