Universiteit Leiden

nl en

Lezing | online

De invloed van de coronacrisis op onze grondstoffen

Datum
donderdag 4 juni 2020
Tijd
Locatie
Virtuele collegezaal NGL

Grondstoffen spelen een belangrijke rol bij het komen tot een duurzamere samenleving. Ze zijn bijvoorbeeld essentieel voor het opbouwen van een duurzaam energiesysteem. Nu de wereld in de greep is van een pandemie, zien we veranderingen in hun beschikbaarheid en gebruik. Industrieel ecoloog Benjamin Sprecher legt in deze online lezing uit hoe dit soort verstoringen, en de coronacrisis in het bijzonder, de overgang naar een duurzamere wereld kunnen beïnvloeden.

Deze lezing bijwonen? Meld je aan en ontvang de link.

Verstoringen

Gebeurtenissen zoals burgeroorlogen en natuurrampen kunnen ervoor zorgen dat bepaalde grondstoffen ineens niet meer beschikbaar zijn. Als Industrieel ecoloog bestudeert Sprecher de impact van dit soort verstoringen op de grondstoffensector en bekijkt hij of er in de toekomst serieuze problemen te verwachten zijn.

De mondiale uitbraak van het COVID-19 virus is nu al een van de grootste verstoringen van de recente geschiedenis en beïnvloedt, zoals we al merken, niet alleen onze gezondheid. Sprecher laat in deze lezing zien wat we uit verstoringen van het verleden kunnen leren over de grondstoffensector en kijken naar wat we nu al kunnen zeggen over de Covid19 pandemie en het effect op de grondstoffenkant van de transitie naar een duurzame samenleving.

Over Benjamin Sprecher

Benjamin Sprecher is Universitair Docent bij het Centrum voor Milieuwetenschappen Leiden, waar hij als industrieel ecoloog onderzoek doet naar circulaire economie en de energietransitie. Specifiek kijkt hij naar de potentiële problemen die rondom grondstoffen ontstaan wanneer de economie op hoog tempo verduurzaamt.

Natuurwetenschappelijk Gezelschap Leiden in tijden van Corona

In een serie van korte, hoogwaardige online lezingen vertellen Leidse wetenschappers vanuit hun eigen expertise over verschillende aspecten van de coronacrisis. Sluit elke twee weken op donderdagavond om 19:45 aan in de virtuele collegezaal van het NGL!

Stuur mij de link om te kijken!

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.