Cursus | Webinar

vrijdag 26 juni 2020

Kennisclip maken stap 2: productie

Voor: docenten en onderwijsondersteuners
Host: Daan Romein (Teamleider Docentprofessionalisering en Onderwijsinnovatie, ICLON) & Sebas Muñoz (Filmmaker, Centre for Innovation)

Voorkennis nodig? Ja, kijk workshop stap 1 terug indien je deze niet hebt bijgewoond.

(Gratis) inschrijven via: https://fd24.formdesk.com/universiteitleiden/webinar26june

In deel 2 van de workshop laten we zien of je kunt beginnen met de productie van je video op basis van je “visuele script”. Als je die niet hebt afgemaakt, is dit een goed moment om dat te doen. Het is belangrijk deze af te hebben, voordat je begint met het maken van opnames. Als je deel 1 van de workshop (maken van een visueel script) niet hebt gevolgd, kun je deze hier terugkijken: https://video.leidenuniv.nl/media/t/1_o332icx8/155833251

Er is tijdens de workshop  tijd om aan je video te werken en om technisch en didactisch advies te vragen. Dit betekent dat we feedback kunnen geven op een video die je al hebt opgenomen of advies over hoe verder te gaan vanuit je visuele script. De volgende vragen komen aan bod:

• Is mijn visuele script goed genoeg om verder te gaan?
  • Heb ik de juiste tools voor mijn opname?
  • Welke programma’s zijn het beste voor welke taak?

(screencapture, editing, geluidsopnames)

Lijst met aanbevolen software:
Screencapture: Kaltura Capture Space
Editing: Shotcut Editor
Audio: Audacity

Kan je niet wachten? Kijk dan eens rond op de Leidse video toolkit, waar je al veel tips & tricks kunt vinden over het maken van video's voor je onderwijs.

Voor aanvullende vragen kun je contact opnemen via het Helpdesk Portal.

Onderwijsondersteunende Webinars

Webinars over remote teaching voor alle docenten en medewerkers.

Het Centre for Innovation en het ICLON organiseren samen met faculteiten webinars ter ondersteuning van online onderwijs. Een keer per week worden webinars gehouden over relevante onderwerpen rond online onderwijs medewerkers en docenten van de Universiteit Leiden. Webinars bieden up-to-date informatie en beantwoorden technische en didactische vragen   rond online onderwijs. Ze staan open voor alle docenten en medewerkers van de Universiteit Leiden. Dit webinar wordt om inclusiviteit redenen in het Engels gehouden.

Webinars zullen worden opgenomen om het personeel van de Universiteit Leiden te trainen in het kader van onderwijs op afstand. Als u niet wil worden opgenomen, zet dan uw camera a.u.b. niet aan tijdens de webinar. Na het webinar wordt de opname geplaatst in het Video Portal. De opname zal beschikbaar zijn tot 31 maart 2022. Deze opnames kunnen indien nodig gebruikt worden voor verdere scholing.

Je kunt eerdere onderwerpen vinden en webinars opnieuw bekijken via het Remote Teaching kanaal op het videoportaal.

Richtlijnen

• We starten stipt, geen “Leids kwartiertje”. Te laat betekent dat je de introductie misloopt en het verhaal moeilijker te volgen is.
  • Maak 5 minuten voor de starttijd verbinding, zodat je de audio en webcam kunt testen. Controleer ook je browser: Kaltura Live Room werkt het beste in Chrome.
  • Controleer je achtergrond in verband met je privacy. Zorg ervoor dat er niets zichtbaar is via de webcam dat je niet wilt laten zien.
  • Zijn er andere mensen thuis? Laat ze weten dat je in gesprek bent en dat je niet gestoord wilt worden.
  • Vergeet niet dat het webinar zich zal richten op didactiek om docenten te ondersteunen. Andere vragen die niet worden beantwoord kun je stellen aan de ISSC-helpdesk.
  • Log uit en log opnieuw in.
  • Overweeg om een ander apparaat te gebruiken (als je je telefoon gebruikt, schakel dan over naar een computer of omgekeerd).
  • Controleer je internetverbinding.
  • Controleer je browser. Kaltura Live Room werkt het beste in Chrome.
  • Neem contact op met de ISSC-helpdesk als het probleem zich blijft voordoen.