Universiteit Leiden

nl en

Kunst en cultuur

Scholieren filmfestival

Datum
maandag 18 mei 2020 - zondag 21 juni 2020
Locatie
Online

*Dit evenement is alleen toegankelijk voor Pre-University College studenten

Vanaf maandag 18 mei vindt vijf weken lang het jaarlijkse Scholieren Filmfestival Leiden (SFL) plaats. Het filmfestival wordt georganiseerd door scholieren van Leidse middelbare scholen. Normaal gesproken worden de films in de bioscoop in Leiden getoond, maar vanwege de uitbraak van het coronavirus heeft het SFL dit jaar een online alternatief.

Dit betekent dat er iedere week een nieuwe film voor de Pre-University College studenten beschikbaar is. In tegenstelling tot vorig jaar heeft deze opzet tot gevolg dat elke leerling de mogelijkheid krijgt om niet één maar wel vijf films te kijken! Deze films kunnen de studenten thuis gratis bekijken via www.watch.sfleiden.nl

Laat je meevoeren

Omdat de films thuis worden bekeken, is het thema van dit jaar 'Laat je meevoeren, ook vanaf de bank!'. Via de sociale media en website van het SFL kunnen de studenten daarom dit jaar ook tips en tricks terugvinden om hun huis om te toveren tot mini-bioscoop.

Tickets

Pre-University College studenten kunnen zich opgeven door een e-mail te sturen naar pre@ha.leidenuniv.nl. Doe je dit uiterlijk op zondag 17 mei dan ontvang je op maandag 18 mei – en ook de maandagen daarna – een e-mail van het SFL met een vouchercode om de film van die week te kunnen bekijken. Als je ná de 17e een e-mail stuurt, krijg je pas vanaf de eerstvolgende maandag vouchercodes toegestuurd.

Lees meer bij SFL

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.