Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Leiden Leadership Lunch

Leiden Leadership Lunch: De Competenties van Topambtenaren

Datum
vrijdag 13 november 2020
Tijd
Toelichting
De Live Lunchsessie vindt plaats op MS Teams. Virtuele inloop vanaf 11:30 uur.
Locatie
Microsoft Teams

Op vrijdag 13 november spreekt Dr. Johan Christensen tijdens de Leiden Leadership Lunch over de competenties van topambtenaren. Johan Christensen is als universitair docent verbonden aan de Universiteit Leiden. Zijn onderzoek richt zich op de rol van experts en expertise in beleidsvorming op nationaal en Europees niveau.

Tijdens deze lunch: Welke competenties hebben topambtenaren nodig? De afgelopen jaren ligt de nadruk vooral op bestuurlijke vaardigheden en het vermogen om netwerken te bouwen tussen overheidsorganisaties en met de maatschappij. Maar gaat dit ten koste van de vakinhoudelijke kennis van ambtelijke leiders en hun vermogen om politici tegenspraak te bieden? Wat kan Nederland van andere landen leren – en andersom?

Wil jij erbij zijn? Iedereen is welkom! Meld je hier aan. Via MS Teams kun je deze lunchsessie bijwonen. Smeer je je eigen broodje? Na de bijdrage van Johan Christensen is er de mogelijkheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

Leiden Leadership Lunch

Tijdens de lunchbijeenkomsten van het Leiden Leadership Centre staat leiderschap centraal, waarbij praktijk en wetenschap met elkaar verbonden wordt. Onder het genot van een verzorgde lunch ontmoeten studenten, practitioners en wetenschappers elkaar en worden inzichten, ervaringen en kennis  omtrent leiderschap gedeeld. Check onze website voor een indruk van afgelopen bijeenkomsten.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.