Lezing | Het Corona College

Het Corona-College: Wimar Bolhuis

maandag 18 mei 2020
Online. Voertaal: Nederlands.

De coronacrisis is naast een gezondheidscrisis ook een unieke economische crisis, zowel in grootte als in haar oorsprong. ‘Zoiets kennen we alleen uit oorlogstijd’, hoor je commentatoren de hele tijd zeggen. Maar wat zegt dat?

Wil je echt begrijpen op welke manier de coronacrisis op de economie inslaat? Hoe de Nederlandse en buitenlandse economieën tot stilstand worden gebracht door het virus en de bijbehorende overheidsmaatregelen?

Welke acties wereldwijd overheden en centrale banken zouden moeten nemen om hun economieën weer op gang te brengen? En hoe ongekend is dit nieuwe monetaire en begrotingsbeleid?

Het is één groot economisch experiment. Wat zijn de korte termijn effecten van dit experiment, en misschien nog wel belangrijker, wat kunnen de effecten op lange termijn zijn?

Bekijk via deze link het Corona-College, op maandag 18 mei om 19:30 uur. Dit gratis 45-minuten college is toegankelijk voor een breed publiek, ook voor niet-economen. Dit interactieve college wordt gegeven door universitair docent, Wimar Bolhuis, waar je de mogelijkheid hebt om je vragen aan hem te stellen.

Bekijk het corona college via deze link