Universiteit Leiden

nl en

Thoughtful Thursday | Online Well-being Week

Datum
donderdag 30 april 2020
Locatie
Vanuit je eigen huis

Zoals de titel al zegt; Donderdag staat in het teken van nadenken. En met nadenken bedoelen we dat we ons willen concentreren op mindfulness. Met behulp van een paar apps, waarover we je donderdag een aantal tips over geven, hopen we je mindfulness te verbeteren! We gaan ook een mindfulness-sessie delen op IGTB, aangeboden door USC Leiden. 

Live mindfulness sessie
Een manier je hoofd koel te krijgen en angsten en pieker gedachten tot stilstand te brengen is met een bodyscan meditatie. Door meer aandacht op je lichaam en je gedachten te vestigen, ben je meer in het moment. Hierdoor krijg je je stressreacties meer onder controle. Je concentreert je namelijk op je lichamelijke sensaties en hierdoor denk je minder en wordt je lichaam meestal meer ontspannen. 
Deze methode wordt in de mindfulness filosofie toegepast. Via mindfulness sta je aandachtiger in het leven en oordeel je minder snel over anderen. 
De sessie wordt aangeboden via Kaltura liveroom en start om 20.00 uur. 
 

Hou onze social mediakanalen (zie rechterkant van deze pagina) in de gaten en bekijk deze pagina voor een recap aan het einde van de dag.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.