Universiteit Leiden

nl en

Congres/symposium

Humanities Career Event 2020 (geannuleerd)

  • Career Service Humanities
Datum
woensdag 8 april 2020
Tijd
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden

Tot onze grote spijt zijn wij genoodzaakt om het Humanities Career Event 2020 op 8 april te annuleren in verband met het voorkomen van verdere verspreiding van het coronavirus.
 
We kijken op dit moment naar andere manieren om jou te helpen om je voor te bereiden op de arbeidsmarkt en al je vragen hierover te beantwoorden. Daarover ontvang je later meer informatie van ons.
 
Voor meer informatie over de maatregelen van de Universiteit Leiden bezoek onze website.

Denk jij wel eens na over wat je na je studie wil gaan doen? Weet jij al in wat voor organisatie je zou willen werken? En hoe bereid je je voor op de arbeidsmarkt?

Woensdag 8 april is het zover, hét moment om je te oriënteren op je toekomst tijdens het Humanities Career Event in Leiden. Het belooft een inspirerende middag te worden met verschillende workshops en presentaties.

Programma

De middag wordt geopend door een bekende keynote speaker (houd deze website in de gaten, we maken binnenkort bekend wie dit is!).

Vervolgens geven diverse alumni workshops en presentaties, een unieke kans om hen alles te vragen over hun loopbaan! Onder andere het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de AIVD, Cranium (Consultancy), Iclon, KPN, Unilever, Elsevier weekblad, Cross your borders (non-profit), Rabobank, uitgeverij Brill, de Rijksdienst van Cultureel Erfgoed en Mediastages zijn aanwezig. Bij de borrel na afloop kun je ook met deze werkgevers netwerken. En laat vooral ook een LinkedIn-foto maken en je (sollicitatie)kleding of CV checken!

13:00 - 13:30

Inloop en registratie

13:30 - 14:30

Opening door decaan Prof. dr. Mark Rutgers & Keynote speech (spreker wordt binnenkort bekend gemaakt) 

14:45 - 15:30

Ronde 1: workshops/Presentaties

15:45 - 16:30

Ronde 2: workshops/Presentaties

16:30 - 17:30

Borrel en activiteiten: LinkedIn-fotograaf, Styliste etc.

Kosten: €5 (incl. gratis koffiebonnen en afsluitende borrel)

Wat, waar en voor wie?

Op 8 april vinden er gelijktijdig in Leiden en Den Haag Career Events plaats:

1) Humanities Career Event in Leiden. Dit event is Nederlandstalig, en is bedoeld voor alle Nederlandstalige studenten van de faculteit Geesteswetenschappen uit Leiden en Den Haag.

2)  Campus The Hague Career Event in Den Haag. Dit event is Engelstalig en is bedoeld voor alle internationale studenten van de faculteit Geesteswetenschappen. Daarnaast zijn ook studenten van andere faculteiten op het Campus The Hague Career Event aanwezig.

Meld je hier aan!

Aanmelden kan begin maart.

Workshops

Over de workshop

Ronde 1 & 2

In een presentatie wordt door een medewerker van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst een beeld geschetst van wat de dienst doet en wat vooral ook niet. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen over wat je met jouw studie of achtergrond kunt bijdragen aan een veiliger Nederland.

Ronde 2

If you are interested in publishing and editorial work, you are welcome to join. Elisa Perotti studied Hebrew and Aramaic Studies at Leiden University and already interned at Brill in 2016. She graduated in 2018 and is now the assistant editor in charge of the Languages and Linguistics programme at Koninklijke Brill NV, a Leiden-based publisher active in academic publishing since 1683.

Elisa will be happy to share with you her experiences and to answer your questions about the company and the sector.

Ronde 1

Wat past bij jou? Wat wil je nou eigenlijk echt? En hoe kom je daar achter?

Vragen die je helpen om invulling te geven aan je loopbaan.

Tijdens deze workshop ontdek je wat jouw kernkwaliteiten zijn en hoe je deze kunt inzetten in je zoektocht naar een stage en een baan.

Ga samen met stagecoördinator Barbara Sumer en loopbaanadviseur Loes Nordlohne aan de slag om te ontdekken wat bij jou past.

Over de workshop

Ronde 1

Werken als consultant, wat houdt dat nu precies in?

In deze workshop vertellen consultants van CRANIUM over hun ervaringen als starter in de consultancy en wat je precies kan verwachten van een consultancybedrijf. CRANIUM is een organisatie gespecialiseerd in data, zij geeft andere organisaties advies bij het inrichten van hun datamanagement, privacy en informatiebeveiliging. De werknemers van CRANIUM kennen een brede achtergrond vanuit verschillende studierichtingen. Hierdoor worden oplossingen vanuit diverse perspectieven aangedragen. Als je het leuk vindt om verbanden te leggen en nieuwsgierig bent naar andere organisaties, is CRANIUM een interessante plek om na je afstuderen terecht te komen!

Tijdens deze sessie beleef je het werk van een consultant en ga je met een concrete opdracht aan de slag. Op deze manier leer je zelf een praktisch, doelgericht en direct toepasbaar advies te formuleren. Ontdek of de consultancy een branche is die bij je past!

Over de workshop

Ronde 1

Cross Your Borders is een jongerenorganisatie die interactieve onderwijsprojecten over mondiale onrechtvaardigheid organiseert op middelbare scholen in heel Nederland. Daarnaast organiseren ze indrukwekkende jongerenreizen naar ontwikkelingslanden onder de naam Fairaway. Hun is doel is om jongeren bewust te maken van onrecht in de wereld en ze enthousiast te maken om hiertegen in actie te komen.

Over de spreker

Met een Bachelor in Taal- en Cultuurstudies en een Master in Conflict Studies & Human Rights aan de Universiteit Utrecht, heeft spreker Madelon Roosendaal een interessante basis gelegd voor haar verdere loopbaan. Door deze breed georiënteerde opleidingen, ontdekte ze dat ze graag vanuit meerdere perspectieven naar de geschiedenis, samenleving en conflicten hierin kijkt. Door dit te combineren met een interesse in het onderwijs, kwam ze terecht bij Cross Your Borders. Eerst als vrijwilligster, later als werknemer. Ze probeert jongeren door heel Nederland bewust te maken van burgerschap en ontwikkelingsproblematiek, en hen te leren over (hun) grenzen te kijken. 

Madelon zal een interactieve workshop verzorgen waarin ze zal vertellen over haar studie, haar carrièrepad, haar ervaringen en hoe ze terecht is gekomen bij Cross Your Borders. Verder zal ze informatie geven over stichting Cross Your Borders en vertellen over de mogelijkheden om eventueel een stage bij deze organisatie te lopen. Daarnaast zal zij een project demonstreren waar zij momenteel mee werkt. Op die manier krijg je een beter beeld van haar werkzaamheden en kan je nagaan of zoiets ook bij jou zou passen.

Over de workshop

Ronde 2

Als grote internationale organisatie kent Deloitte een breed spectrum aan projecten en een grote diversiteit aan klanten. Dus zeker ook voor Geesteswetenschappers een enorm uitdagende plek om werkervaring te kunnen opdoen.

Over de spreker

Carl Mattern neemt je daarom graag mee in zijn werk als manager Cyber Risk Services. Na zijn studie Geschiedenis aan de Universiteit Leiden begon hij zijn loopbaan bij Deloitte in 2014. Hij houdt zich binnen zijn functie onder meer bezig met security awareness. Daarnaast heeft hij diverse projecten lopen bij klanten waarin hij campagnes ontwikkelt, cyber security transformaties in gang zet en crisismanagementoefeningen aanbiedt. Zo heeft hij onder meer de Security Awareness Escaperoom ontwikkeld die nu wereldwijd wordt ingezet.

Heb je nog weinig of geen ervaring met hacken en cyber security, dan kan je tijdens deze workshop live een webpagina hacken! Denk er wel aan om een laptop met internetverbinding mee te nemen om deel te kunnen nemen aan deze hackervaring.

Over de workshop

Ronde 1

Zou jij jezelf wel zien werken op een redactie van een opiniemagazine zoals Elsevier Weekblad?

Ook oud-student Joppe Gloerich had deze ambitie en deelt graag zijn ervaringen met je.

Over de spreker

Joppe (Nijmegen, 1983) voltooide in 2007 de Master Book and Digital Media Studies met een scriptie over de moderne literaire auteur. Vervolgens werkte hij aan de Universiteit Leiden enige tijd als docent boekgeschiedenis en journalistiek, en was hij verbonden aan Leiden University Press. Sinds 2011 is hij in dienst van Elsevier Weekblad. Aanvankelijk als eindredacteur, tegenwoordig als journalist en verslaggever. Hij schrijft onder meer over wetenschap, samenleving, geschiedenis en muziek, en maakt interviews met wetenschappers en sporters.

Joppe vertelt in zijn workshop graag meer over hoe overwegingen tijdens zijn studietijd bepalend bleken voor zijn werkzame leven – vaak tot zijn eigen verrassing.

Over de workshop

Ronde 1

Overweeg jij een carrière in het voortgezet onderwijs? Kom dan naar deze workshop en stel al je vragen aan een alumnus geesteswetenschappen die docent in opleiding is en aan de studieadviseur van deze opleiding. Of je nu vragen hebt over passie voor het onderwijs en jouw vak, het behalen van een onderwijsbevoegdheid of hoe een gemiddelde werkweek eruit ziet, zij proberen jou verder te helpen bij jouw oriëntatie. Op deze manier kan je bij jezelf nagaan of een carrière als docent bij jou past of welke vervolgstappen je kunt nemen om hierachter te komen.

Over de workshop

Ronde 1

Hoor jij graag hoe het is om binnen het Ministerie van Justitie en Veiligheid te werken aan het beleid van immigranten die in Nederland willen verblijven of Nederlander willen worden? Dan vertelt Jiska van den Berg je daar graag meer over.

Over de spreker

“Tussen 2009 en 2014 studeerde ik met veel plezier, maar zonder enig toekomstbeeld, aan de Universiteit Leiden. Ik studeerde Literatuurwetenschap omdat ik dat nou eenmaal leuk vond.” Na afronding van haar bachelor besloot ze stage te lopen bij het marketing – en communicatiebureau CPNB: een geweldige organisatie die zich inzet voor het Nederlandse boek. Na nog een stage bij een gemeente in Odessa, Oekraïne, vervolgde ze haar master International Studies. “En om mijn CV nog wat onsamenhangender te maken, rondde ik mijn studietijd af met een master Internationale Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit.”

Na een aantal werkzame jaren bij de IND, de Immigratie- en Naturalisatiedienst, werkt ze nu met heel veel plezier bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid als beleidsmedewerker. In een enthousiast team mag ze werken aan Asiel-, Opvang- en Terugkeerbeleid: constant in het aandachtig oog van de media, politiek en maatschappij.

“Tijdens mijn studiejaren heb ik me vaak laten vertellen dat je vooral je interesses achterna moet jagen, maar het begon toch aan me te knagen dat ik helemaal blanco was over wat ik "wilde worden". Had ik dan wel de goede keuzes gemaakt? Wat voor beeld krijgt een werkgever bij het zien van mijn CV?” 

In deze workshop vertelt ze graag over werken bij een Ministerie, maar wil ze je vooral een hart onder de riem steken: want uiteindelijk beland je precies waar je moet zitten.

Over de workshop

Ronde 2

Lijkt jou een carrière in de IT misschien wel wat? Of ben je benieuwd welke verrassende mogelijkheden deze branche jou kan brengen? Alumnus Ton Rovers (27) vertelt je in deze sessie meer over zijn werk als Security Engineer bij ING.

Over de spreker

Tijdens zijn bachelor Wijsbegeerte aan de Universiteit Leiden besloot hij om zijn vrije keuzeruimte in te vullen met een minor Informatica. Ton vervolgde zijn studie met een master Politieke filosofie, die hij in 2018 afrondde. Naast zijn studie heeft hij verschillende ervaringen opgedaan om zijn CV mee op te bouwen; zo zat hij onder meer in het bestuur van zijn studie – en studentenvereniging.

Ook nu combineert hij zijn werk met nevenactiviteiten. Zo koos Ton twee jaar terug om duolid te worden in de Leidse Gemeenteraad.

Over de workshop

Ronde 1 & 2

Hoe schop je het van student aan de faculteit Geesteswetenschappen tot redacteur bij een beeldbepalende talkshow? Hans van Waas (28) neemt je in deze workshop graag mee in zijn loopbaan.

Over de spreker

In 2011 begon hij met de studie Geschiedenis aan de Universiteit Leiden. “Nadat ik in mijn derde jaar de minor Journalistiek en Nieuwe Media had gevolgd, wist ik het: ik wil de journalistiek in.” Tijdens zijn master is hij stage gaan lopen op de redactie van De Wereld Draait Door, waarna hij werd aangenomen als redacteur. Met een aantal collega’s van de actuele redactie was hij verantwoordelijk voor het eerste item van de uitzending, dat meestal dagvers werd geproduceerd. “Dat was vaak stressvol, maar ook ontzettend leuk en leerzaam!” Na een korte periode bij het radioprogramma De Nieuws BV (NPO Radio 1/BNNVARA), werkt hij sinds afgelopen zomer als politiek redacteur bij de talkshow van Eva Jinek.

In deze workshop vertelt hij over de keuzes die hij heeft gemaakt tijdens zijn studie, de dilemma’s waar hij als journalist mee te maken krijgt en hoe hij nog iedere dag profijt heeft van de vaardigheden die hij heeft ontwikkeld tijdens zijn studie.

Over de workshop

Ronde 1

Als senior adviseur public affairs bij KPN is Maurice Hoogeveen sinds 2016 de schakel tussen de contacten van het bedrijf, de overheid en de politiek. In zijn workshop deelt hij zijn ervaringen om aan de slag te gaan bij een grote Nederlandse telecommunicatiedienst als KPN. Hij vertelt hoe het is om te werken op het snijvlak tussen politiek, overheid en bedrijfsleven. Verder geeft hij je een inkijkje in welke uitdagingen hij dagelijks tegenkomt; de unieke vaardigheden die je tijdens een geesteswetenschappenstudie opdoet kunnen daar zeker bij helpen.

Over de spreker

Na zijn bachelor Geschiedenis aan de Universiteit Leiden vervolgde Maurice zijn studie met het internationale Europaeum masterprogramma. Hierdoor studeerde hij ook aan de universiteiten van Oxford en Parijs. Na zijn afstuderen in 2010 ging hij aan de slag als persoonlijk medewerker van een Tweede Kamerlid, waarna hij enkele jaren als zelfstandig ondernemer heeft gewerkt. Maurice is daarnaast ook zelf al enige jaren actief in de politiek. Van 2014 tot 2018 was hij lid van de gemeenteraad van Leiden en in 2019 was hij kandidaat voor het Europees Parlement.

Ronde 2

Denk jij ook: "Ja, leuk die media! Maar wat houdt het eigenlijk precies in? Hoe ziet die mediawereld eruit? Welke verschillende soorten stages zijn er en wat ga ik daar precies doen en leren?" Als Adviseur Stage en Talentontwikkeling beantwoordt Kirsten Bense dagelijks dit soort vragen van studenten die interesse hebben in het lopen van een mediastage. Daarnaast zal ze tijdens deze workshop ingaan op de houding en mindset die jou verder helpt in de mediabranche, deelt ze waardevolle sollicitatietips en is er ruimte voor jouw persoonlijke stagevragen.

Over de workshops

Ronde 1 & 2

In deze interactieve Q&A-sessie geven Nadia Verwaal en Marlies den Boer een kijkje in de keuken van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Ze bespreken hoe het is om beleidsmedewerker bij Buitenlandse Zaken te zijn, vertellen waarom zij voor het ministerie hebben gekozen, wat de toelatingseisen zijn en hoe je hier zelf binnen kunt komen. Ook denk je tijdens deze sessie mee over enkele dilemma’s in de diplomatie waarmee je als beleidsmedewerker bij BZ te maken kan krijgen.

BZ selecteert jaarlijks een nieuwe lichting beginnende beleidsmedewerkers. Op de website van Werken voor Nederland vind je meer informatie.

Over de sprekers

Nadia heeft op verschillende functies binnen het ministerie gewerkt. Tussen het behalen van haar BA en MA Russian Studies werkte ze al als lokaal economisch medewerker op het Nederlandse ambassadekantoor in Almaty, Kazachstan. Daarna ging ze bij het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering aan de slag in de internationale handelspromotie tussen Nederland en Oost-Europa en Centraal-Azië. In 2013 startte ze via het zogeheten diplomatenklasje bij Buitenlandse Zaken waar ze zich o.a. bezighield met vredesmissies en op de Nederlandse ambassade in Moskou werkte. Momenteel is ze senior beleidsmedewerker Verenigde Staten.

Marlies begon in 2015 tijdens haar MA International Relations aan een stage bij de directie Inclusieve Groene Groei (IGG). Na haar stage kreeg ze daar een baan aangeboden. Momenteel werkt ze voor het watercluster van IGG en is ze onder andere verantwoordelijk voor beleid op het gebied van grensoverschrijdend waterbeheer en waterdiplomatie. Ook heeft ze tijdelijk de ambassade in Mozambique en de Permanente Vertegenwoordiging in New York ondersteund.

Over de workshop

Ronde 1

Ontdek welke mogelijkheden het bankwezen voor jou in petto heeft.

Over de spreker

Rogier Gardien neemt je mee in de weg die hij heeft afgelegd en wat werken voor de Rabobank inhoudt. In 2003 behaalde hij zijn Master Ruslandkunde waarna zijn carrière begon in de kledingbranche in Moskou. Vervolgens kwam hij weer terug naar Nederland en ging hij werken bij de bloemenveiling, om in 2011 zijn start te maken bij de Rabobank. Inmiddels werkt hij vanuit stand- en woonplaats Leiden als zakelijk accountmanager met als aandachtsgebied het Leidse kennis- en innovatiecluster. Hij begeleidt o.a. innovatieve startups en scale-ups bij PLNT en op het Bio Science Park. Tijdens deze sessie krijg je volop de mogelijkheid om vragen te stellen over het werk en de loopbaan van Rogier.

Over de workshop

Ronde 2

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) is onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en zet zich breed in voor erfgoed in Nederland. Op allerlei vlakken als rijksmonumenten, landschap & leefomgeving, archeologie en roerend erfgoed voeren zij wet- en regelgeving uit, ontwikkelen praktisch toepasbare kennis en leveren zij advies. Een van de hoofdtaken van de afdeling Kunstcollecties is het beheren en zichtbaar maken van de kunstcollectie van het Rijk. Dit zichtbaar maken gaat in de vorm van bruiklenen aan musea, maar ook aan niet-museale partners om zo zoveel mogelijk Nederlanders kennis te laten maken met deze collectie.

Om dat de collectie zo veelomvattend is heeft de Rijksdienst regelmatig interessante stage-onderzoeken. Wie weet ook voor jou!

Over de spreker

Zou jij net als Dorian Meijnen (25) je willen verwonderen over al het moois dat er in de depots van de Rijksdienst ligt? In deze workshop neemt zij je mee in haar studententijd en haar loopbaan.

Dorian studeerde Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Leiden. Tijdens haar studie heeft ze verschillende bestuurlijke ervaringen opgedaan en daarnaast stage gelopen als Junior-Directeur bij Museum Villa Mondriaan. Na haar Master Museum and Collections kon ze in september 2019 starten als conservator bij de afdeling Kunstcollecties.

Over de workshop

Ronde 2

Wil jij werken in de kunstsector en zou je graag een alumnus willen vragen hoe je dat het beste kan aanpakken? Dan legt Marije Jansen (42) je in deze workshop uit welke keuzes zij heeft gemaakt en hoe die leidden tot haar huidige baan als conservator Japanse prenten.

Over de spreker

Zo begon Marije haar carrière al tijdens haar studie Japanse taal en cultuur met een stage bij een kunsthandel, wat leidde tot haar eerste baan. Sinds 2007 is ze aan de slag bij het Rijksmuseum, waar ze begon als specialist Japanse prentkunst, daarna als projectleider Tentoonstellingen en sinds 2012 als conservator. Ze is inhoudelijk verantwoordelijk voor de collectie Japanse prenten, breidt die uit, maakt tentoonstellingen en schrijft artikelen. Tussendoor studeerde, woonde en werkte ze drie jaar in Japan. 

Marije gaat in deze sessie in op de verschillen tussen werken bij een klein bedrijf en een grote organisatie en hoe je je kans vergroot op het krijgen van je droombaan. Ze vertelt uiteraard ook wat een conservator bij het Rijksmuseum nou eigenlijk doet.

Over de workshop

Ronde 2

Is werken voor een humanitaire organisatie iets voor jou?

Als woordvoerder van het Rode Kruis kunnen journalisten met vragen over het werk van deze organisatie bij Belinda van der Gaag terecht. Omgekeerd benadert zij zelf ook pers met nieuwsberichten en verhalen. Regelmatig geeft zij daarom interviews op radio en tv.

Over de spreker

Belinda studeerde Geschiedenis aan de Universiteit Leiden, voordat zij als journalist aan de slag ging. Tijdens en na haar studie heeft zij meer dan tien jaar gewerkt voor diverse landelijke media als NOS en RTL Nieuws, voornamelijk op de parlementaire redacties van deze nieuwsmedia. Voordat ze bij het Rode Kruis aan de slag ging, heeft ze ook nog een aantal jaar lesgegeven op De Haagse Hogeschool bij de opleiding Communicatie.

In deze workshop zal zij toelichten hoe haar gemiddelde werkdag eruit ziet, welke keuzes zij heeft gemaakt tijdens haar studie en loopbaan en hoe zij hier nog dagelijks de vruchten van plukt.

Over de workshop

Ronde 1

SDL is een multinational op het gebied van vertaalservices en -technologie, met onder meer een vertaalbureau in Hengelo waar zo’n veertig in-house vertalers werkzaam zijn. Tijdens deze workshop leer je dat vertalen meer is dan het omzetten van woorden van de ene naar de andere taal. We zullen ons richten op een speciale specialisatie binnen het vakgebied: transcreation, oftewel creatief vertalen. Hoe breng je de essentie van een boodschap over naar je eigen moedertaal?

Over de spreker

De workshop wordt gegeven door Anna Faber en Kylie Tip. Anna is manager van een aantal vertaalteams bij SDL, waaronder het vertaalteam dat zich bezighoudt met transcreation. Kylie is vertaler bij SDL en heeft ervaring met het vertalen van creatieve teksten, met name op het gebied van retail en mode.

Over de workshop

Ronde 2

TNO is een organisatie die toegepast – natuurwetenschappelijk onderzoek verricht om zo kennis toepasbaar te maken voor bedrijven en overheden. Ook voor Geesteswetenschappers een interessante plek om aan de slag te mogen. Waarom? Dat vertelt Sjors de Heuvel (33) je in deze workshop.

Over de spreker

“Als provinciaal én eerstegeneratiestudent had ik na mijn middelbare school geen idee wat ik aan het doen was. Via een omzwerving in Amsterdam (filmstudies) en een halfjaar Albert Heijn koos ik voor de studie Japans in Leiden.” Het internationale aspect heeft hem persoonlijk gevormd, maar tijdens zijn master Boekwetenschap ontdekte hij pas wat hij écht leuk vond: schrijven. Voor uitgeverij Elsevier maakte hij een bedrijfsgeschiedenis, rolde hij de ‘corporate communications’ in en mocht hij op reis voor de International Publishers Association. Nu schrijft hij speeches, artikelen en papers voor de Raad van Bestuur en wetenschappers van TNO. In deze workshop vertelt hij je over de zoektocht naar zijn eigen talent en laat hij je zien welke dilemma’s er komen kijken bij schrijven in opdracht.

Ronde 2

Unilever is een Nederlands-Britse multinational die zich richt op een breed aanbod aan voedingsmiddelen, persoonlijke verzorgingsproducten en schoonmaakartikelen. Een interessante organisatie om voor aan de slag te mogen gaan. Daarom vertelt Luuk Wijnhold, Leids alumnus van de BA Geschiedenis en de MA Economic History, je daar in deze workshop meer over.

'Sinds mijn afstuderen in 2013, is e-commerce min of meer mijn vakgebied geworden. Dit is een bewuste keuze, ik vind het fascinerend om te snappen wat er allemaal gebeurt voordat en nadat iemand op de koopknop drukt in een webshop. Ik ben na mijn afstuderen gestart in een traineeship bij PostNL, momenteel werk ik bij Unilever.'

Het ondernemende, vernieuwende en creatieve van e-commerce trekt Luuk erg aan en het past bij wat hij leuk vindt. E-commerce past echter niet per definitie bij zijn achtergrond als economisch historicus. Wel heeft hij elke dag profijt van de vaardigheden die hij heeft opgedaan tijdens zijn studietijd. Hij verheugt zich erop meer te vertellen over zijn studententijd en carrièrepad daarna. Hij hoopt dat zijn ervaringen helpen bij het oriëntatieproces op werk na je studie.

Over de workshop

Ronde 1

Ben je benieuwd of het geven van strategisch advies rondom fondsenwerving wat voor jou is?

Juliette van den Dorpel vertelt hoe zij non-profitorganisaties ondersteunt, met name in de culturele sector. Zo adviseert zij onder meer musea, theaters, erfgoedinstellingen, muziekgezelschappen, muziekfestivals, poppodia, filmfestivals en bibliotheken.  

Over de spreker

Volgens Van Dooren advies zijn cultuurmanagers met een frisse en creatieve blik op beleid, relatieontwikkeling, ondernemerschap en met de drive om de organisatie waarvoor zij werken financieel sterker te maken, hard nodig. Kortom, de arbeidsmarkt voor fondsenwervers is gunstig.

Juliette deed in Groningen een BA Kunsten, Cultuur en Media met de discipline kunstbeleid en management. Daarna volgde ze de MA Kunst, Cultuur en Politiek in Amsterdam. Deze master rondde zij af met een onderzoek naar langdurige partnerschappen tussen culturele organisaties en bedrijven. In Groningen was zij naast haar studie als bestuurslid van Stichting Groninger Studenten Cabaret verantwoordelijk voor de fondsenwerving. Deze ervaring en interesse voor het vak leidde in 2018 tot een stage en vervolgens tot een fulltime baan bij Van Dooren Advies.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.