Universiteit Leiden

nl en

Festival

Faculteitssymposium Geesteswetenschappen: The Sound of Music

Datum
woensdag 1 april 2020
Tijd
Serie
Faculteitssymposium Geesteswetenschappen
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden

Dit jaar draait het symposium geheel om muziek. De geluiden en melodieën klinken door verleden en heden. Meer dan tweeduizend jaar geleden betoogde Plato al dat muziek ziel geeft aan het universum, vleugels geeft aan de geest en charme en vrolijkheid aan het leven. Muzikale uitingen zijn door de eeuwen heen te vinden en zijn onmisbaar in het menselijk bestaan. Om deze reden zouden het de geesteswetenschappen moeten zijn die dit opmerkelijke onderwerp zouden bestuderen.

Jammer genoeg is het belangrijke onderwerp muziek tot nu toe vaak over het hoofd gezien in de wetenschap. Het wordt gezien als een kunstvorm en niet als een wetenschap van de geesteswetenschappen. Terwijl het tegelijkertijd de muziek is die culturen en de mensheid met elkaar verbindt. Muzikale studies overschrijden de verschillende grenzen van de studie, maar verenigen juist de geesteswetenschappen. Daarom is het tijd om hulde te brengen aan de wetenschap van de muziek in al haar vormen. Van Heavy Metal tot Electronic Dance Music en van singer-songwriters tot Steelpan Muziek: het Faculteitssymposium van dit jaar neemt je mee naar alle ‘sounds of music’!

Ben je erbij op 1 april?

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.