Universiteit Leiden

nl en

Congres/symposium | Conference PUPOL: Public and Political Leadership

Leadership in Progress: New Avenues in Studying and Developing Public and Political Leadership

Datum
donderdag 16 april 2020 - vrijdag 17 april 2020
Toelichting
De informatie op deze pagina wordt wekelijks geupdate.
Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP The Hague

Met trots kondigt het Leiden Leadership Centre van de Universiteit Leiden de vijfde editie van de PUPOL conferentie aan op 16 en 17 april 2020 in Den Haag. Voor vragen of opmerkingen kunt u mailen naar: PUPOL2020@leidenuniv.nl. Zie voor volledige informatie over de conferentie de Engelstalige pagina.

PUPOL2020: Call for Abstracts

Leadership in Progress: New Avenues in Studying and Developing Public and Political Leadership

Indienen

Het centrale thema van deze internationale conferentie is de wijze waarop wetenschap en praktijk samen kunnen bijdragen aan de kennis en ontwikkeling van publiek en politiek leiderschap. De conferentie biedt de mogelijkheid om op nieuwe manieren het concept ‘leiderschap’ te analyseren en conceptualiseren. Vanwege het internationale karakter is de voertaal van de conferentie Engels.

De thema's voor de 'Call for Abstracts' zijn:

 • Leadership issues in relation to real and complex issues in public organizations and the larger public and political domain.
 • Leadership as a dynamic process of actions and behaviours.
 • The interaction between leadership on various levels (political and administrative leadership, international, national and local governments, hierarchical levels within public organizations etc.)
 • New lenses and interdisciplinary perspectives to study and develop leadership.
 • New methods, multi-methods and cross-case comparisons to study and develop leadership.
 • Leadership studies that involve co-production between academics and practitioners.
 • Leadership issues in international and interorganisational collaboration.
 • The promise and dark side of leadership in uncertain times.

Call for Abstracts PUPOL2020: hier indienen

 • 1 november 2019
  Indienen paper proposals en abstracts (500 – 800 woorden)
 • 13 december 2019
  Besluit over ingediende papers 
 • 1 februari 2020
  Deadline voor de early bird registraties 
 • 20 maart 2020
  Deadline voor definitieve registraties 
 • 27 maart 2020
  Deadline voor indienen definitieve papers 

Er is de mogelijkheid om de vijfde editie PUPOL conferentie in Den Haag te combineren met de IRSPM Conference (22-24 April 2020) bij de Tampere University in Finland.

De conferentie kost €150,- voor PhD studenten, €195,- voor 'early bird' registraties en na 1 februari hanteren wij het tarief van €250,-.

 • PhD studenten: €150,- (registratie deadline: 20 maart 2020)
 • Early bird: €195,-  (registratie deadline: 1 februari 2020)
 • Regular fee: €250,- (registratie deadline: 20 maart 2020)

Below you can find some hotel options that are nearby the conference location at Turfmarkt 99, The Hague. There are of course many more hotels in the city Centre of The Hague, varying from budget friendly hotels to more luxurious hotels.

Boutique Hotel Corona

Buitenhof 39, 2513 AH Den Haag

This hotel is ideally situated in the Buitenhof area, the city centre of The Hague. As a visitor of Boutique Hotel Corona, you’re at walking distance of the Mauritshuis, Binnenhof (Houses of Parliament) and ‘het Plein’ (the Square). The PUPOL conference (Turfmarkt 99) is also at walking distance.The Scheveningen sea is only a 14-minute tram ride away from the hotel.

Holiday Inn Express The Hague – Parliament.

Lange Houtstraat 5 , Den Haag

Situated right at the heart of the Dutch Government, the hotel’s location is unbeatable. The Binnenhof Parliament buildings, famous Escher Museum and Mauritshuis art museum are only a few steps away so it couldn’t be easier to enjoy their famous drawings, infinite staircases and spectacular buildings. At walking distance, you’re at the PUPOL conference location at Turfmarkt 99.

Park Hotel

Molenstraat 53, 2513 BJ Den Haag

Located in the middle of The Hague’s Hofkwartier near the Great Church, Palace Gardens and Palace Noordeinde, Park Hotel Den Haag is a perfect oasis of calm in the middle of it all. Since the early 20th century, this hotel has been a destination for luxurious stays, business meetings and grand events.

Hotel Ibis Den Haag City Centre

Jan Hendrikstraat 10, 2512 GL Den Haag

Hotel Ibis Den Haag City Centre is an economy hotel for business and leisure. The ibis Den Haag City Centre is located in the heart of the 'Court City', a stone's throw from the Grand Church and the old City Hall. Take a look at the Knight's Hall at the Binnenhof and visit the Haags Historical Museum.

The Hague Teleport Hotel

Binckhorstlaan 131, Laak, 2516 BA Den Haag 

The Hague Teleport hotel is located in a quiet neighborhood just 1.8 KM away from The Hague Centraal station. From this station, it is only a 20 minute walk to the hotel. A local tram stop (“Goudriaankade”) is located at an 8 minute walk from the hotel doorstep.

Hotel Astoria The Hague

Stationsweg, Den Haag Centrum, 2515 BM Den Haag

Close to The Hague HS station, Hotel Astoria The Hague is located. Among the facilities at this property are room service and a shared lounge, along with free WiFi throughout the property. Private parking can be arranged at an extra charge. The area is popular for cycling, and bike hire is available at Hotel Astoria The Hague.

Easy Hotel

Parkstraat 31, 2514 JD, The Hague

As a super budget hotel in the heart of The Hague city centre, easyHotel Den Haag is perfectly located for your visit. Explore the sights easily from your cheap hotel in Den Haag. As a comfortable and clean place to lay your head and just a 25-minute drive from Amsterdam-Schiphol Airport and five-minute tram-ride away from The Hague Central and Hollands Spoor train stations, you couldn’t be better placed in this great value hotel.

Het Leiden Leadership Centre (LLC) van de Universiteit Leiden in Den Haag is een platform voor onderzoek en onderwijs op het gebied van publiek leiderschap.

Het LLC verkent nieuwe wegen om publiek leiderschap in complexe vraagstukken succesvol richting te geven, nu en met het oog op de toekomst. Interdisciplinair en internationaal. In partnerschap met wetenschappers en ervaringsdeskundigen op het gebied van publiek leiderschap en op het snijvlak tussen theorie en praktijk.

Wij werken daaraan langs vier routes:

 1. Wetenschappelijk onderzoek naar doeltreffend publiek leiderschap binnen en tussen organisaties.
 2. Initieel onderwijs in onze masterprogramma’s en in het honours onderwijs.
 3. Postacademisch onderwijs en opleidingen voor professionals op het terrein van Public Leadership.
 4. Samenwerking op een platform met (internationale) partners en netwerken in wetenschap en praktijk.

Den Haag staat bekend als een internationale stad van vrede, recht en veiligheid. De aanwezigheid van verschillende overheidsorganisaties zoals de ministeries, ambassades en het Internationaal Gerechtshof maakt Den Haag de perfecte locatie voor de PUPOL conferentie.

Blijf op de hoogte van onze activiteiten via onze nieuwsbrief en volg onze social media - kanalen: YoutubeTwitter en LinkedIn. Voor vragen of opmerkingen kunt u mailen naar: PUPOL2020@leidenuniv.nl

The Hague: Royal City by the Sea

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

PUPOL Network

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie