AFGELAST - Young Interfaculty Lunch

Stadscafé van der Werff
Steenstraat 2
2312 BW Leiden

Dit evenement is afgelast wegens de nieuwe corona-maatregelen. Meer informatie volgt.

De eerste universiteitsbrede lunch van de young faculty lunches is een feit. Het doel is om andere collega's te ontmoeten die vroeg in hun carrière zijn en afkomstig vanuit alle faculteiten en instituten. Dr. Karis Horsman, Leiden University's Director of Strategy and Academic Affaris, zal een kleine introductie geven over de ontwikkelingen rondom het strategische plan van de universiteit. Hierna zullen we in discussie gaan in kleine groepen die zich zullen richten op een thema:

• Carrière ontwikkelingen voor jonge academici: Zou je carrière vooruitzicht meer moeten leunen op het lesgeven dan op publicaties en toekenningen van subsidies? Zorgt de focus op 'wetenschappelijke excellentie' voor beter onderzoek en betere lessen? Is onderzoek belangrijk genoeg voor elke geleerde om zich daar mee bezig te houden?

• Open wetenschap. Is open acces publicatie een bedreiding of juist een kans voor jonge wetenschappers? En hoe kunnen we wetenschappelijke date goed delen in de tijd van de AVG-wet?
  • Lesgeven en de ontwikkelingen van lesmethodes. Zouden alle academici moeten lesgeven (of liever niet)? Wat hebben we nodig om beter te worden? Basis kwalificatie onderwijs (BKO): een handig middel of een bureaurcratisch monster?

We zijn heel erg benieuwd naar jullie meningen en ideeën. Deze feedback van wetenschappers vanuit de gehele universiteit is belangrijk voor YAL en de universiteitsdoelen voor de volgende vijf jaar.