Collegereeks

Sterrenwachtlaan 11
2311 GW Leiden
C1.04

Vanwege de uitbraak van het coronavirus en de getroffen maatregelen om de spreiding van het virus te voorkomen zijn de colleges in de The Great Debate reeks afgelast.

Dit college is toegankelijk voor deelnemers van The Great Debate 2020 en voor middelbare scholieren en docenten van scholen die deelnemen aan het Museum Debat (check bij je docent op school).

Meld je voor het college aan via pre@ha.leidenuniv.nl met je naam, school en leerjaar.

Tomas van den Heuvel is publiekshistoricus en momenteel assistent-curator van de tentoonstelling 'Design van het Derde Rijk' in het Design Museum Den Bosch. Hij zal de de deelnemers van The Great Debate vertellen wat propaganda is, hoe het werd gebruikt gedurende de Tweede Wereldoorlog en vragen stellen over hoe wij tegenwoordig met nazi propaganda om zouden kunnen gaan. Het thema van The Great Debate dit jaar is 75 jaar vrijheid.

The Great Debate

The Great Debate is een project van het Pre-University College en de Pre-University Classes. De deelnemers van de extra-curriculaire programma’s volgen debattrainingen en inhoudelijke colleges over een jaarlijks gekozen thema. Dit jaar is het thema 75 jaar vrijheid.  The Great Debate werkt samen met het Leids Museum debat.

Eerder gaven prof.dr. Yra van Dijk van de opleiding Nederlands en Jip Stam van de afdeling Encyclopedie van het Instituut Metajuridica, respectievelijk  over Cultural Memory en democratie.