Universiteit Leiden

nl en

Collegereeks

Geannuleerd. The Great Debate: Democratie

Datum
vrijdag 6 maart 2020
Tijd
Locatie
Oude Sterrewacht
Sterrenwachtlaan 11
2311 GW Leiden
Zaal
C1.04

Vanwege de uitbraak van het coronavirus en de getroffen maatregelen om de spreiding van het virus te voorkomen zijn de colleges in de The Great Debate reeks afgelast. 

Dit college is toegankelijk voor deelnemers van The Great Debate 2020 en voor middelbare scholieren en docenten van scholen die deelnemen aan het Museum Debat (check bij je docent op school).

Meld je voor het college aan via pre@ha.leidenuniv.nl met je naam, school en leerjaar.

Jip Stam, promovendus bij de afdeling Encyclopedie van het Instituut Metajuridica zal op vrijdag 6 maart in het programma van The Great Debate een college over democratie verzorgen. Het gaat over de vraag ‘Hoe zag de democratie eruit tijdens de Tweede Wereldoorlog’ en ‘hoe heeft de democratie zich sindsdien ontwikkeld in Nederland?’ Ook zal Jip Stam uitleggen welke problemen de democratie ondervindt in de huidige maatschappij.

The Great Debate is een project van het Pre-University College en de Pre-University Classes. De deelnemers van de extra-curriculaire programma’s volgen debattrainingen en inhoudelijke colleges over een jaarlijks gekozen thema. Dit jaar is het thema 75 jaar vrijheid. The Great Debate werkt samen met het Leids Museum debat (link).

Eerder gaf prof.dr. Yra van Dijk van de opleiding Nederlands een college over Cultural Memory.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.