Universiteit Leiden

nl en

Promotie

UITGESTELD | Targeting of antigen-presenting cells with mannosylated conjugates

Datum
dinsdag 17 maart 2020
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Samenvatting

Het adaptieve immuun system is in staat om efficiënt en selectief pathogenen en afwijkende cellen te bestrijden. Veel therapeutische aanpakken buiten op maat gemaakte immune reacties uit voor het bestrijden van zowel infecties als tumoren. Een van deze aanpakken traint naïeve immuun cellen met behulp van een vaccinatie strategie waarin antigeen en adjuvans samen worden toegediend aan antigeen presenterende cellen (APCs). APCs hebben mannose herkende receptoren op hun oppervlak die gemanosyleerde antigen opnemen. Dit proefschrift buit dit systeem uit met als doel om betere immuun reacties te genereren.  

Lees de volledige samenvatting (pdf)

Promotoren

  • Prof.dr. J.D.C. Codée
  • Prof.dr. G.A. van der Marel

Bijwonen

Promoties zijn vrij toegankelijk, u hoeft zich niet aan te melden.

Proefschriften

Proefschriften van Leidse promovendi zijn na de promotie digitaal beschikbaar via het Leids Repositorium. De proefschriften op deze site zijn vrij toegankelijk. Alleen in sommige gevallen rust er een tijdelijk embargo op een proefschrift en wordt het proefschrift pas later volledig beschikbaar gesteld.

Persvragen

Maarten Muns, adviseur wetenschapscommunicatie Universiteit Leiden
m.a.muns@bb.leidenuniv.nl
071 527 3282

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.