Universiteit Leiden

nl en

Tentoonstelling

Sakkara: Leven in een dodenstad

Datum
dinsdag 10 maart 2020 - zondag 22 november 2020
Locatie
Rijksmuseum van Oudheden
Rapenburg 28
2311 EW Leiden

Sakkara: Leven in een dodenstad gaat over de betekenis van religieuze tradities voor mensen die in de oudheid in Egypte leefden. De tentoonstelling richt zich op het RMO-opgravingsproject bij het Egyptische dorpje Sakkara, waar de millennia oude begraafplaats minutieus wordt onderzocht. Wie liet zijn graf op een bepaalde plaats bouwen, en waarom? Hoe werden de graven in het dagelijkse leven gebruikt en door wie? In de expositie zijn diverse objecten uit eigen collectie te zien, waaruit het veelzijdige gebruik van de begraafplaats blijkt. De tentoonstelling wordt medegefinancierd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), in het kader van het Vidi-project The Walking Dead at Saqqara van Dr. Lara Weiss. Met dit onderzoeksproject wil ze met haar team Dr. Nico Staring en Dr. Huw Twiston Davies achterhalen hoe mensen in het Nieuwe Rijk (1539-1077) en latere periodes naar religieuze tradities in Sakkara keken, en wat dat voor hen betekende.

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.