Universiteit Leiden

nl en

Debat | Film & paneldiscussie

Première 'Humans of Humanities' - film over de Leidse Faculteit Geesteswetenschappen

Datum
maandag 9 maart 2020
Tijd
Locatie
Bioscoop Trianon
Breestraat 31
Leiden

Première & paneldiscussie over de geesteswetenschappen

De geesteswetenschappen beslaan een groot wetenschappelijk vakgebied, maar wat is eigenlijk de gemene deler van al deze wetenschappers en studenten? En waarom doet hun werk ertoe in de wereld van vandaag? In bioscoop Trianon zal op 9 maart zal de film 'Humans of Humanities' in première gaan, de nieuwe documentaire over de Leidse Faculteit Geesteswetenschappen. Na afloop volgt een paneldiscussie over de zichtbaarheid van de geesteswetenschappen in de samenleving van vandaag. Zijn we wel zichtbaar genoeg?

Dit gesprek wordt geleid door Victor Gijsbers en de panelleden zijn -met enig voorbehoud- Olga van Marion, Ahab Bdaiwi, Madina Faiz, Flip de Heer (lid van de facultaire maatschappelijke adviesraad) en Ariadne Schmidt

Programma

14.45 - Deuren open 
15.00 - Opening
15.20 - Start film 'Humans of Humanities'
15.45 - Paneldiscussie 'De zichtbaarheid van de geesteswetenschappen'
16.30 - Borrel

De première is vrij toegankelijk voor alle studenten en medewerkers van de Faculteit Geesteswetenschappen.

Reserveer je plek hier

In de korte documentaire Humans of Humanities (15 minuten) hoor je de verhalen van zes studenten, alumni, wetenschappers en docenten van de Leidse Faculteit Geesteswetenschappen. Persoonlijke verhalen over wat hen drijft, inspireert en waarom de samenleving eigenlijk niet zonder de kritische en nuancerende blik van de geesteswetenschapper kan.

Trailer 'Humans of Humanities'

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Paneldiscussie en borrel

Tijdens de paneldiscussie zullen we bespreken: 'Hoe zichtbaar is het werk van geesteswetenschappers in de samenleving? Zijn we zichtbaar genoeg of kan het beter? 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.