Film & paneldiscussie

Première 'Humans of Humanities' - film over de Leidse Faculteit Geesteswetenschappen

maandag 9 maart 2020
Bioscoop Trianon
Breestraat 31
Leiden

Première & paneldiscussie over de geesteswetenschappen

De geesteswetenschappen beslaan een groot wetenschappelijk vakgebied, maar wat is eigenlijk de gemene deler van al deze wetenschappers en studenten? En waarom doet hun werk ertoe in de wereld van vandaag? In bioscoop Trianon zal op 9 maart zal de film 'Humans of Humanities' in première gaan, de nieuwe documentaire over de Leidse Faculteit Geesteswetenschappen. Na afloop volgt een paneldiscussie over de zichtbaarheid van de geesteswetenschappen in de samenleving van vandaag. Zijn we wel zichtbaar genoeg?

De première is vrij toegankelijk voor alle studenten en medewerkers van de Faculteit Geesteswetenschappen.

Reserveer je plek hier

In de korte documentaire Humans of Humanities (15 minuten) hoor je de verhalen van zes studenten, alumni, wetenschappers en docenten van de Leidse Faculteit Geesteswetenschappen. Persoonlijke verhalen over wat hen drijft, inspireert en waarom de samenleving eigenlijk niet zonder de kritische en nuancerende blik van de geesteswetenschapper kan.

Trailer 'Humans of Humanities'

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Paneldiscussie en borrel

Tijdens de paneldiscussie zullen we bespreken: 'Hoe zichtbaar is het werk van geesteswetenschappers in de samenleving? Zijn we zichtbaar genoeg of kan het beter?

Meer info over de paneldiscussie volgt binnenkort.