Lezing | NGL-lezing

Niels Bohrweg 2
2333 CA Leiden
De Sitterzaal

Dit evenement gaat niet door op de geplande datum. Dit besluit is genomen met het oog op de ontwikkelingen rondom de verspreiding van het Corona-virus en de aangescherpte maatregelen die gesteld zijn door het RIVM op 12-3-2020.

De structuur van een metamateriaal, niet zijn chemische compositie, bepaalt zijn gedrag. In deze lezing laat Van Hecke zien wat metamaterialen zijn, hoe ze worden ontworpen, en wat ermee kan.

Lees meer over zijn onderzoek naar een alfabet van 140 puzzelstukjes.

Over Martin van Hecke

Martin van Hecke haalde zijn doctorstitel PhD in theoretische fysica in 1996 aan de Universiteit Leiden. Hij heeft gewerkt aan een breed scala aan onderwerpen
in de zachte materie, waaronder nietlineare dynamica, granulaire materie, stromingsleer, jamming en metamaterialen, waarbij hij experimenten, simulaties en theorie combineert. De rode draad in dit werk is de fascinatie voor de emergentie van complex gedrag in ogenschijnlijk simpele systemen. Sinds 2008 is hij als hoogleraar
benoemd in Leiden, en sinds 2014 is hij als hoofd van de afdeling 'Designer Matter' ook verbonden aan NWO instituut AMOLF. In april 2020 zal hij de Physicaprijs 2020 in ontvangst nemen.

Direct aanmelden

Puzzlegami: alphabet of 140 puzzle-pieces programs foldable origami

Verlaat onze website om deze video te bekijken.