Alumni-activiteit | Publieksdag

zaterdag 7 maart 2020
Locatie volgt

Een bloeiend vakgebied

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 maart a.s. zullen academici, docenten, studenten en geïnteresseerden in Leiden samenkomen om de status en het belang van de hedendaagse neerlandistiek te demonstreren en te bespreken. De neerlandistiek is een bloeiend vakgebied en dat willen we graag laten zien. Tijdens deze dagen staan inspirerende workshops, onderzoekspitches, lezingen en debatten op het programma, waarin de mogelijkheden binnen en de grenzen van de discipline worden verkend en verlegd.

Vrijdag staat in het teken van onderwijs en onderzoek. Op deze dag gaan we met elkaar in gesprek over de urgente vragen binnen het onderwijs en de academische neerlandistiek: over de neerlandistiek en diversiteit, over haar politieke positie en imago, over de neerlandistiek en interdisciplinariteit, over de neerlandistiek in de media, over de internationale neerlandistiek, over de neerlandistiek in de klas, en nog veel meer.

Zaterdag: publieksdag

Zaterdag betreft een publieksdag waarop de veelzijdigheid van het vakgebied getoond wordt aan een breder publiek. Lezingen en workshops worden afgewisseld met uitgebreide parallelsessies en panelgesprekken. Denk hierbij aan de neerlandistiek in al haar facetten: van een workshop Nederlandse dialecten herkennen tot een panel over Surinaamse literatuur. Ook zal er een randprogrammering zijn in de stad Leiden, met onder andere literaire optredens en een poëziewandeling. En er is cabaret! Radioprogramma De Taalstaat is er de hele ochtend bij: de uitzending staat geheel in het licht van het academisch onderzoek en onderwijs binnen het vak Nederlands.

Het beloven twee mooie dagen te worden vol inspiratie en nieuwe inzichten! Samen bepalen we de koers van de toekomstige Neerlandistiek.

Meer informatie

Meer informatie over het precieze programma, de kaartverkoop en locatie(s) volgt eind 2019.