Universiteit Leiden

nl en

Alumni-activiteit | Mentor-activiteit

Mentornetwerk live bij W&N: alumni speeddaten met studenten

Datum
dinsdag 10 maart 2020
Tijd
Locatie
Gorlaeus Gebouw
Einsteinweg 55
2333 CC Leiden

Help Leidse studenten voorbereiden op hun toekomst! Word mentor en deel jouw ervaringen en adviezen met studenten die voor studie- en loopbaankeuzes staan.

Het Mentornetwerk

Het Mentornetwerk is een online platform dat Leidse studenten (en jonge alumni) eenvoudig in contact laat komen met mentoren: Leidse alumni die het leuk vinden om hen te helpen. Normaal speelt het eerste mentorcontact zich online af maar bij Mentornetwerk live halen we mentoren naar de faculteit waar studenten hen in levende lijve kunnen otnmoeten in de vorm van speeddates.

Ben jij al mentor?

Alle alumni (BSc, Msc of PhD) van de Universiteit Leiden kunnen mentor worden. Om mentor te zijn hoef je helemaal geen killerloopbaan, supercoaching skills of al je zaakjes perfect in orde te hebben, het belangrijkste is dat je open staat om je ervaringen te delen en inzicht te geven hoe het leven eruit kan zien na een studie in Leiden.

Mentornetwerk live

Op 10 maart 2020 organiseren we voor het eerst Mentornetwerk live waarbij studenten live mentoren kunnen ontmoeten. Voor dit event hebben we 10 tot 15 mentoren nodig die bereid zijn om face to face korte gesprekjes met studenten te hebben. Het thema van deze editie is ‘wel of niet promoveren’ en zal voornamelijk gericht zijn op masterstudenten van Chemistry, Life Science & Technology en Bio-pharmaceutical Sciences. Hiervoor zoeken we zowel mentoren die gepromoveerd als mentoren die niet gepromoveerd zijn.

Gratis coachworkshop erbij

Als bedankje voor deelname bieden wij de live mentoren een workshop Coaching Basics van 1,5 uur aan, gegeven door ervaren coach en loopbaanadviseur Annemarie Loeters. Je kunt erna meteen je geleerde skills in de praktijk brengen bij de speeddates. De coachtechnieken zijn natuurlijk niet alleen toepasbaar op de mentees van het mentornetwerk, in allerlei situaties op werk of privé kan je er profijt van hebben. 

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd om mee te doen? Laat het onze alumni officer Annette Heijn weten via alumni@science.leidenuniv.nl. Ook als je vragen hebt over dit event of het mentornetwerk kan je bij haar terecht.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.